În vacanță, în lumea tradițiilor și meșteșugurilor populare (FOTO)

În vacanță, în lumea tradițiilor și meșteșugurilor populare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Parohia ”Sfinții Împărați” din municipiul Tecuci, s-a desfășurat, în perioada 7–11 august, proiectul „Școala din Pridvor”, realizat în cadrul parteneriatului dintre această parohie și Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci.

”Activitățile s-au adresat copiilor și elevilor din parohie și nu numai, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, și au fost susținute de către cadre didactice (învățători și profesori de religie) de la Școala Gimnazială «Iorgu Iordan», preotul paroh al acestei comunităţi tecucene şi membrii Comitetului parohial, responsabili cu activitățile pentru tineret. Scopul proiectului a fost de a stimula implicarea copiilor în activități recreativ-instructive, de a promova și valoriza potențialul individual și de grup al acestora, precum și însușirea, pe termen scurt și lung, a unor alternative educative de petrecere a timpului liber în opoziție cu tentațiile nocive tot mai des întâlnite la vârsta micii școlarități”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cele cinci zile, 30 de copii au reușit să descopere o lume frumoasă a tradițiilor și meșteșugurilor românești, împletite cu bucuria credinței. Toate activitățile au fost însoțite de jocuri de cunoaștere, de concursuri de cultură generală, de cântece și de povești.

În ultima zi a proiectului a avut loc o excursie de o zi la Mănăstirea Cârlomănești din judeţul Galaţi, unde cei mici au avut ocazia de a se împrieteni cu colegii lor mai mari de la Parohia Movilenii de Sus, coordonați de preotul paroh al acestei comunităţi.

Citit 743 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.