Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în județul Tulcea

Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în județul Tulcea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, miercuri, că au fost găsite bucăți dintr-o dronă rusească pe teritoriul României. „Da, e de ieri. E la 100 de metri de apă, într-o zonă de junglă, acum se defrișează. (…) Dacă tot ați făcut push, au căutat și-n junglă”, le-a răspuns Marcel Ciolacu jurnaliștilor, citat de G4Media și potrivit imaginilor transmise de Digi24.

Tot miercuri, dar mai devreme, purtătorul de cuvânt al MApN, generalul Constantin Spînu, a declarat, tot la Digi24, că au fost descoperite, încă de marți seară, pe malul românesc al Dunării, în apropierea localității Ceatalchioi, „mai multe elemente care pot fi asimilate unor elemente de dronă”, iar echipa de investigație a ridicat probe pentru a face analize, astfel încât să se stabilească proveniența și când au ajuns în România. Purtătorul de cuvânt al MApN a precizat că „au fost stabilite măsuri de întărire a capacității tehnice de monitorizare și de securizare a spațiului aerian”. „Într-o locație foarte aproape de malul Dunării, în care echipele de investigație ale MApN care cercetează de mai multe zile, în cursul serii au semnalat mai multe elemente care pot fi asimilate unor elemente de dronă. (…) Au fost ridicate probe și în urma analizelor vom putea stabili proveniența și când au ajuns. La acest moment, nu putem face legătură între atacuri recente sau mai vechi. Și anul trecut am avut o situație când resturile unei drone au fost descoperite pe malul românesc al Dunării”, a mai precizat Spînu.

La rândul său, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că a fost verificată o zonă foarte mare și a confirmat că s-au găsit bucăți care ar putea face parte dintr-o dronă, însă acestea nu reprezintă o amenințare pentru populație. „Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și de atenție crescută. (…) Nu s-a pus problema (evacuării), pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a mai declarat ministrul Apărării.

Cu o zi înainte, președintele Klaus Iohannis spunea că nu a existat „nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv” care să fi ajuns în România în urma atacului lansat de Federația Rusă, luni, asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, Reni și Ismail.

Citit 641 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:18

2 comentarii

  • postat de Suntem speriați rău, nici atitudine nu avem, râd curcile de noi. Am onoarea, să trăiți și atât.
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:33
    109.166.130.***
    Eiii, au căzut ceva piulițe, șuruburi, șaibe made URSS .Poliția de frontieră, fostă grăniceri, ce păzesc la frontieră. Trebuie să raporteze tot ce văd la frontieră imediat, pe apă, terestru, aer sau măcar să filmeze cu telefonul, măcar. Acum, pe bune, avem un morcov de ruși, ceva de speriat.
    0
    0
  • postat de Vica de pe 11 Siret
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 18:51
    89.137.226.***
    Balbaiala asta poate sa ne coste scump.
    Nu-i clar?!!Avem razboi la 200 de metri; da,au cazut fragmente din drona care sigur nu au explidat pe teritoriul romanesc, asta este, dar turistul s-a speriat, si a si facut pe el si doamna aia insotitoare nu era sa-i schimbe pampersii, la noapte sare din som
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.