Depozitele de gaze naturale, pregătite pentru iarnă

Depozitele de gaze naturale, pregătite pentru iarnă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aprovizionarea cu gaze naturale este asigurată la nivel național și sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca România să nu aibă probleme la iarnă din acest punct de vedere. Depozitele de gaze erau pline, la începutul lunii octombrie, în proporţie de 99,72 la sută, respectiv 2,861 miliarde metri cubi, ceea ce va face să nu fie probleme în aprovizionarea cu gaze la iarnă, a declarat preşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, George Sergiu Niculescu.

"Este o cantitate de gaze naturale care cu siguranţă ne asigură confortul pentru a declara public că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze naturale, retorică pe care am auzit-o în fiecare debut de iarnă: vom rămâne în frig, nu vom avea gaze. România este pregătită să traverseze cu bine această iarnă", a afirmat șeful autorității din domeniul energiei.

Asigurarea unor rezerve suficiente de gaze naturale s-a impus cu acuitate după izbucnirea războiului din Ucraina, statele UE luând măsuri pentru a-și reduce dependența energetică față de Rusia.

Citit 585 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 12:30

2 comentarii

  • postat de Sorin
    Joi, 12 Octombrie 2023 20:17
    86.124.200.***
    Acum că JOIANNIS a fost la unguri iar Orban l-a tratat cu flit, din cauza comportamentului conducerii de la Budapesta
    și a UDMR, relațiile îngheață iar! Li s-a ÎNTINS O MÎNĂ și ei au întors spatele!!Dacă am avea adevărați ROMANI la conducere FLIT total merită vecinii proruși+UDMR!
    0
    1
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 12 Octombrie 2023 11:19
    5.13.167.***
    De ce nu scade pretul la gazele naturale? Ce inseamna nesimtirea asta!!! Crestere cu 220%!!! In vara de la 15 Ron, ajungi acum la 37Ron!!!
    Nu mai spun de energia electrica, o exportam dimineatza la Unguri, si o importam seara de 3x mai scump! Ar trb sa coste maxim 10baniKW la cate hidrocentrale ave
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.