Anul viitor, un proiect cultural nou la Galați. Monica Turcu și Andrei Velea - "Cu ochii pe noi"

Anul viitor, un proiect cultural nou la Galați. Monica Turcu și Andrei Velea - "Cu ochii pe noi"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Începând cu anul viitor, în Galați se va desfășura un proiect cultural nou, coordonat de două nume extrem de îndrăgite în peisajul cultural gălățean, dar nu numai, artistul vizual Monica Turcu și scriitorul Andrei Velea.

Proiectul este un fusion între teatru și artele vizuale, realizat în parteneriat cu o companie de tradiție din orașul nostru și va antrena resurse locale, de la actori, artiști, spații expoziționale și pentru arte performative, precum și alte colaborări. 

Monica Turcu și Andrei Velea spun că nu își propun nici să aibă trupă de teatru, nici să facă un alt teatru independent. "Suntem artiști în căutarea unor modalități inedite de exprimare, colegi la Asociația Creatorilor de Ficțiune, grup al cărui manifest cultural este arta hibridă", spun cei doi, într-un comunicat de presă.

Monica și Andrei vor să aducă un suflu artistic nou în lumea culturală a orașului, un fusion între teatru și artele vizuale. Conceptul și realizarea îi aparțin Monicăi. Textele, inspirate din subiectele momentului, sunt scrise de Andrei. Cele două proiecte pe care le vor realiza vor avea un număr limitat de reprezentații. Sunt o căutare estetică în zona artei hibride, abordare inedită pentru Galați și fac parte din cercetarea pentru teza de doctorat a Monicăi Turcu.

Proiectele sunt realizate sub marca "B l a c k B O X". "Îi mulțumim partenerului nostru, o companie românească cu tradiție, din Galați, pentru încrederea și susținerea financiară acordate!", spun coordonatorii. Proiectul va antrena resurse locale, de la actori, artiști, spații expoziționale și pentru arte performative, precum și alte colaborări. "Experimentul pe care îl vizăm are sens atât într-un spațiu convențional, într-unul dedicat artelor vizuale, dar și în spații neconvenționale, întrucât e un gen de graniță. Cum va arăta teatrul combinat cu artele vizuale? Asta veți afla! Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!", își încheie cei doi prieteni pledoaria pentru noul lor proiect de suflet, asupra căruia vom reveni cu detalii la momentul potrivit.

Alte detalii puteți găsi aici:

Facebook: https://www.facebook.com/blackBOX.Galati

Instagram: https://www.instagram.com/blackboxartgallery

Citit 1298 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 23:28

1 comentariu

  • postat de Lupea Aurelia
    Luni, 27 Noiembrie 2023 10:04
    5.13.202.***
    Succes!!
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.