Filantropie pentru vârstnicii din cadrul unui azil din Galaţi

Filantropie pentru vârstnicii din cadrul unui azil din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În această perioadă, se desfăşoară activităţi cu caracter pastoral-misionar şi social-filantropic dedicate persoanelor vârstnice aflate în instituţiile sociale, dar şi celor care locuiesc singure şi au o situaţie materială precară

Acţiunea de binefacere de vineri, 24 noiembrie, organizată în contextul anului omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice şi al sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, s-a desfăşurat în biserica cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Ierarh Nicolae" din curtea Căminului pentru persoane vârstnice "Sfântul Ierarh Spiridon" din municipiul Galaţi.

La eveniment a participat ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, preoţi din administraţia eparhială şi din instituţiile sociale, studenţi din cadrul Universităţii Vârstei a Treia şi din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, precum şi beneficiarii acestei instituţii sociale.

Activitatea a constat în oficierea Sfintei Liturghii şi săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, urmate de o prelegere susţinută de un cadru didactic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi oferirea de daruri persoanelor vârstnice instituţionalizate în această unitate. Părintele Arhiepiscop i-a vizitat pe vârstnicii din cămin, i-a uns cu untdelemn sfinţit, le-a oferit cărţi de rugăciune, iconiţe şi calendare, aducându-le prin această vizită bucurie, alinare în suferinţă şi speranţă.

Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sf. Spiridon" are 160 de locuri, cazarea şi îngrijirea fiind asigurate de o echipă de 75 de membri. Căminul este dotat cu cabinet de asistenţă socială, birou de consiliere juridică, cabinet de kinetoterapie, cabinet medical, bucătărie, sală de mese şi un lăcaş de cult.

Citit 648 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.