Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, aproape 15.000 de vizitatori în primul sezon

Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, aproape 15.000 de vizitatori în primul sezon
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Parcul de Aventură "EscapeLand" din Pădurea Gârboavele a atras în primul sezon de funcționare aproape 15.000 de vizitatori, potrivit datelor prezentate în cadrul Conferinței de închidere a proiectului derulat cu fonduri europene de Consiliul Județean (CJ) Galați.

Parcul de aventură din Pădurea Gârboavele, primul de acest fel din regiune, este parte a unui proiect mai amplu - "EscapeLand - Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în Bazinul Mării Negre", în valoare de 1,4 milioane de euro, derulat de CJ Galați, în calitate de lider de proiect, alături de parteneri din Cantemir (Republica Moldova), Kutaisi (Georgia) și județul Constanța. Partener în proiect a fost și Consiliul Local Vîlkovo (Regiunea Odessa, Ucraina), dar războiul a dus la suspendarea activităților prevăzute inițial.

Fiecare participant din proiect și-a propus o serie de investiții și activități în domeniul turismului. În cazul județului Galați, care a beneficiat de un grant de 354.000 de euro, este vorba în primul rând de Parcul de Aventură "EscapeLand" din Pădurea Gârboavele. Realizat pe o suprafață de 8,5 hectare, având ca principale puncte de atracție 15 trasee de aventură și două tiroliene, parcul a avut, în primul sezon de funcționare (4 mai - 29 octombrie) un număr de vizitatori -14.539 de persoane - care a întrecut așteptările, a precizat vicepreședintele CJ Galați, Mitică Sandu.

"A fost o surpriză plăcută pentru noi să vedem că parcul a avut parte de un public atât de numeros, chiar dacă au fost zile în care, dat fiind afluxul foarte mare de vizitatori, nu a fost deloc simplu să gestionăm un număr atât de mare de echipamente pentru traseele de aventură și să ne asigurăm că toate activitățile au loc în condiții de siguranță. În același timp, acest succes este unul dintre motivele pentru care ne gândim să dezvoltăm acest parc de aventură și să extindem posibilitățile de petrecere a timpului liber în Pădurea Gârboavele", a arătat vicepreședintele CJ Galați.

Sub coordonarea echipei de la CJ Galați, printre rezultatele generale ale proiectului transfrontalier se numără, de asemenea, construirea unei baze turistice și sportive la Cantemir, dar și organizarea unui târg de turism la Kutaisi. Au fost realizate ghiduri turistice pentru județul Galați, Cantemir și Kutaisi, clipuri de promovare a unor destinații turistice, dar au fost organizate și o serie de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului turistic și al managementului parcurilor de agrement. Nu în ultimul rând, au fost organizate mai multe excursii și vizite promoționale, în special în rândul tinerilor, la obiectivele turistice aflate în prim-planul proiectului.

În ceea ce privește extinderea Parcului de Aventură din Pădurea Gârboavele, președintele CJ Galați, Costel Fotea, preciza recent că, printre altele, se are în vedere construirea unui bob suspendat. Mai exact, două instalații de tip alpine coaster (bob vară/iarnă) vor completa dotările parcului, în acest sens fiind în curs de elaborare un proiect de investiții, tot cu fonduri europene. "Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi montate instalații de tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în țară, coborârea realizându-se doar cu ajutorul gravitației, iar cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci și prin tuneluri amenajate sub cota terenului", preciza președintele CJ Galați.

Suplimentar, extinderea Parcului de Aventură va cuprinde amenajarea unei piste de biciclete, cu diferite grade de dificultate, dar și amenajarea unei zone HoReCa, pentru odihnă și relaxare în aer liber.

Citit 3050 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 12:21

1 comentariu

  • postat de Tecucean
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 11:16
    136.255.162.***
    Lumea vrea natură, nu betoane
    1
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.