Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în intervalul 30 octombrie – 6 noiembrie, cea de-a treia ediție a Conferinței internaționale „UGAL – Dialoguri științifice și culturale”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - IDEI (UGAL)23.
Cinci invitați aleși de un comitet științific vor interacționa cu publicul interesat în cadrul unor dezbateri online pe teme legate de inginerie, antropologie, artă și educație. Evenimentul se adresează studenților, doctoranzilor, masteranzilor, cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor atrași de noile descoperiri în domeniile amintite.
Anul acesta, la Conferința internațională „UGAL – Dialoguri științifice şi culturale” vor ţine prelegeri: Profesor emerit Boris Rubinsky de la Universitatea din California; Ștefan Dascălu, Immunology Researcher and Healthcare Consultant de la Universitatea Oxford din Marea Britanie; Victor Oancea, SIMULIA R&D Sr. Technology Director, CSO Structures din SUA; Liviu Mocan, sculptor în orașul Cluj din România și Adrian Nicolae Lemeni, director și profesor asociat al Școlii doctorale din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă de la Universitatea din București.
„Conferința reprezintă o oportunitate pentru studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice din universitatea noastră de a dialoga şi de a schimba experiențe cu personalități științifice și culturale din întreaga lume pe teme de mare actualitate. De asemenea, prezentările, transmise live pe Microsoft Teams şi Zoom, vor putea fi vizionate de publicul larg, comunitatea gălățeană și nu numai. Va fi, sper, ca și anii trecuți, un regal al științei și culturii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, directorul proiectului.
Proiectul Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos din Galați” - IDEI (UGAL)23 - cod CNFIS-FDI-2023-F-0486 - este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI 2023) și se desfășoară în intervalul aprilie-decembrie 2023. Obiectivul principal al acestuia constă în promovarea internaţională a instituţiei, îmbunătăţirea calităţii programelor educaționale prin internationalizarea curriculei, precum și creşterea reputaţiei şi a vizibilităţii UDJG din perspectiva apartenenţei la consorţiile universitare internaţionale, sporirea portofoliului instituţiei prin stimularea şi susţinerea mobilităţii studenţilor şi cadrelor didactice, precum și realizarea unei contribuţii semnificative asupra inserției studenţilor universităţii in mediul academic international.
Detalii despre Conferință, participanți și link-urile de acces sunt disponibile aici:
(P)