Spectacol unic despre sfântul care ocroteşte Galaţiul, premieră a Teatrului "Gulliver"

Spectacol unic despre sfântul care ocroteşte Galaţiul, premieră a Teatrului "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver" îi invită pe gălățeni, joi, 30 noiembrie, de la ora 18.00, la premiera spectacolului "Andrei", care reunește, pentru prima dată pe aceeași scenă, actori ai Teatrului "Gulliver", soliști și coriști ai Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" şi corul Facultății de Arte a Universității "Dunărea de Jos". Spectacolul este, în premieră și în exclusivitate, singura producție de teatru dedicată ocrotitorului spiritual al orașului Galați și al României.

Piesa este o poveste captivantă şi emoționantă despre universul ultimelor zile ale Sfântului Apostol Andrei, într-un Patras plin de intrigi și dorințe ascunse. Dregătorul insulei visează să urce în vârful Senatului Romei, iar pentru asta își pune toate speranțele într-un plan îndrăzneț: să-l convingă pe Sfântul Andrei să renunțe la credință și să devină apostol al zeilor romani.

Sfântul Andrei are însă o misiune divină, iar tăria credinței sale îi aduce în cale o mare confruntare.

Grandiosul spectacol-eveniment de pe scena Dramaticului gălăţean este un omagiu cultural, artistic și spiritual pentru oraș și locuitorii săi, având premiera pe 30 noiembrie, exact de ziua Sfântului Andrei. "Andrei" depășește cu mult granițele unui spectacol muzical - este o experiență cinematică remarcabilă, menită să te transporte într-o lume plină de pasiune, dramă și muzică originală. În distribuție: Adrian Nour, Maria Niță, Ciprian Brașoveanu, Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Andrei Cristea, Miruna Dobrotă, Valeria Taban, Alexandru Tășchină, Elena Marin, Adina Ariton, Alin Munteanu, Mădălina Munteanu, Iustina Lucia Munteanu, Ana-Maria Sorocaleti, Adina Gurenciuc, Adrian Țurcanu, Dan Mihai Podaru, Ștefan Ruxanda. Regia și scenariul îi aparțin lui Ștefan Ruxanda, iar muzica este semnată de maestrul Eugen Dan Drăgoi.

Biletele pot fi procurate fie online, accesând linkul https://bilete.teatrul-gulliver.ro/, fie de la sediul Teatrului Dramatic, din strada Domnească nr. 59, în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Spectacolul va dura 80 de minute și se adresează publicului de peste 8 ani.

Citit 1975 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 00:48

2 comentarii

  • postat de patras
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:57
    213.218.53.***
    intelegeam ca un astfel de spectacol sa aiba loc la muzeul religiilor, nici intr-un caz intr-o institutie culturala a statului Roman care este LAIC conform constitutiei. Ne dorim sa pasim pe urmele islamului si sa crestem copii fanatici religiosi?
    4
    4
  • postat de Geos
    Marți, 28 Noiembrie 2023 20:28
    5.13.206.***
    Bisericile sunt goale, in schimb umplem cu "credintredinta" tot ce prindem, de la scoala pana la teatrul pentru copii, fara a uita de cazanele ce ne sufoca zilnic, care se pare ca, fara semnul curcii pe la spate nu misca de pe.loc.
    In loc de pace si de regadeire o sa avem parte si anul asta balci .
    10
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.