Au început lucrările de reabilitare la conducta magistrală de aducțiune Dn 1.000 mm Salcia - Liești în cadrul POIM – etapa 2

Au început lucrările de reabilitare la conducta magistrală de aducțiune Dn 1.000 mm Salcia - Liești în cadrul POIM – etapa 2
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

APA CANAL S.A. Galați, în colaborare cu CITADINA și TANCRAD, a demarat lucrări de reabilitare pe conducta magistrală de aducțiune Dn1200mm front captare Vadu-Roșca – Galați, în Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județul Galați – etapa 2, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de înlocuire a cca. 2.500 metri de conductă magistrală Dn 1.000 mm (pusă în funcțiune în anul 1980), conductă care asigură cel mai mare debit de apă din sursa de profunzime pentru municipiul Galați.

Lucrările de reabilitare a acestei conducte magistrale de aducțiune vor contribui la asigurarea și îmbunătățirea parametrilor de furnizare a apei pentru aprox. 200.000 de consumatori din municipiul Galați și din localitățile/comunele de pe traseul acesteia, respectiv: Barcea, Drăgănești, Ivești, Liești, Umbrărești, aglomerarea Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi), Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Independența, Braniștea, Șendreni.

Aceste localități au deja un grad de conformare de peste 90% la Directiva privind calitatea apei destinate consumului uman, în urma implementării proiectelor de investiții cu fonduri europene în perioada 2010-2023 de către Operatorul APA CANAL S.A. Galați.

Investiția pe magistrala de aducțiune are o valoare de peste 3.000.000 Euro și are ca scop îmbunătățirea calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților.

Pe parcursul lucrărilor APA CANAL S.A. Galați va aduce la cunoștința publicului stadiul fizic al execuției acestora.

(P)

Galerie de imagini

Citit 940 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 15:39