Elevii de la Liceul „Aurel Vlaicu”, în sprijinul animalelor de la „Ajutați-l pe Lăbuș”

Elevii de la Liceul „Aurel Vlaicu”, în sprijinul animalelor de la „Ajutați-l pe Lăbuș”
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

În prag de sărbători, elevii unui liceu din Galați nu au uitat nici de prietenii lor necuvântători, pe care i-au înconjurat cu dragoste și donații atât de necesare. Astfel, elevii clasei a IX-a C, de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, au făcut o vizită la Adăpostul Asociației ˮAjutați-l pe Lăbușˮ, în cadrul Programului ˮSăptămâna Școala Altfelˮ.

Dorința mai veche a elevilor s-a materializat marți, 19 decembrie, când, însoțiți de profesoara diriginte Mariana Atanasiu, profesorul Laurențiu Cristea și profesoara Desilia Anghele, tinerii au mers la „Ajutați-l pe Lăbuș”, încărcați de daruri. Pentru că sărbătorile se apropie cu pași repezi, copiii au avut fericita ocazie de a dărui prietenilor necuvântători de la zâmbete și căldură sufletească, până la saci de bobițe și aeroterme pentru încălzirea adăpostului, lucruri foarte necesare în această perioadă a anului pentru supraviețuirea animalelor adăpostite aici.

Această vizită se dorește a fi doar începutul unei frumoase colaborări între Liceul Tehnologic „Aurel  Vlaicu” Galați și Asociația „Ajutați-l pe Lăbuș”, elevii fiind încurajați să continue demersul și de către doamna directoare a unității de învățământ, profesoara Silviana Ciupercă, iubitoare de animale și susținătoare a campaniilor de ajutorare a animalelor, mai ales a celor din adăposturi, care nu se bucură de căldura unei familii. Elevii de la ”Aurel Vlaicu” ne-au declarat că dăruiesc dragostea lor nu doar animalelor de companie personale, ci și animăluțelor din curtea liceului unde învață. Mai mult, aceștia economisesc din bănuții lor de pachet și aduc zilnic câte ceva de mâncare și acestor câini, pentru care „acasă„ este curtea Liceului „Aurel Vlaicu” din Galați. „Sunt prietenii lor necuvântători cu care comunică fără cuvinte, cu care s-au obișnuit de ani de zile și, împreună cu întregul personal al școlii, încearcă să le ofere o viață frumoasă.

La Liceul Tehnologic «Aurel Vlaicu» există o mare familie formată din întregul personal al școlii, elevii și animăluțele din curte școlii. Pentru că cele mai multe familii dețin animale de companie, și în familia Liceului Tehnologic «Aurel Vlaicu» acestea există. Începând cu doamna directoare, profesoara Silviana Ciupercă, întregul personal al acestei școli are ca scop cultivarea frumosului în copii. Și rezultatele se văd. Dacă animăluțele lor de acasă sunt fericite, dacă animăluțele din curtea școlii sunt și ele iubite de elevi, prin vizita la «Ajutați-l pe Lăbuș» copiii au dorit să aducă un strop de bucurie și altor suflete. Empatia este, deci, la ea acasă la Liceul Tehnologic «Aurel Vlaicu». Felicitări, copii!”  spune profesoara Mariana Atanasiu.

”Eu mi-am dorit de mult timp să ajung la Adăpostul «Ajutați-l pe Lăbuș». Am acasă pisicuțe, căței, și pe toți îi iubesc foarte mult. Nu îmi văd viața fără animăluțe. Mă bucur că și la școală avem cățeluși de care putem avea grijă. Cu siguranță voi reveni aici”, spune Monica Hagiu, elevă în clasa a IX-a. 

„Am venit cu bucurie astăzi, aici. Mă bucur că sunt eleva acestui liceu, este o școală unde animalele sunt iubite. Este o școală cu oameni buni, pentru că cine iubește animalele nu poate fi decât bun. Sper că acțiuni cum este cea de astăzi să fie mult mai dese”, spune și Mihaela Toma.

„Am fost de mic înconjurat de animale. Pentru mine sunt prieteni adevărați. De la prietenii mei necuvântători am învățat să fiu prietenos, să fiu sincer, am învățat multe lucruri bune. Acasă am animăluțe, la școală de asemenea, și mă bucur pentru asta. Voi participa și la alte vizite la «Ajutați-l pe Lăbuș», și aici mi-am făcut noi prieteni”, ne-a mărturisit și Vasile Bouroș. 

Felicitări copiilor, părinților și dascălilor care îi cresc frumos, întru ajutorarea aproapelui în nevoie, fie el om sau animal!

Citit 1791 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.