Primele decese înregistrate în Galaţi din cauza gerului. Tragedii în satele din judeţ

Primele decese înregistrate în Galaţi din cauza gerului. Tragedii în satele din judeţ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Trei persoane din județul Galați au fost găsite decedate în vecinătatea locuințelor, existând suspiciunea că acestea au fost răpuse de gerul din ultimele zile.

Cele trei cadavre preluate de echipajele de intervenţie au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitate a cauzelor care au provocat decesul. Două dintre persoane erau cunoscute ca fiind cazuri sociale, suferinde de etilism cronic.

"Prima solicitare către Serviciul de Ambulanță a venit în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00, din comuna Chiraftei. Echipajul ajuns la fața locului a constatat că era vorba despre o femeie de 64 de ani, care căzuse în fața porții casei sale. Cea de-a doua solicitare a venit miercuri dimineață, în jurul orei 8.00, de la Fârțănești. Ni se solicita ajutorul pentru un bărbat de 40 de ani, căzut în curtea casei sale. Acesta prezenta leziuni la nivelul feței, produse prin cădere de la același nivel. În ambele cazuri s-a constatat decesul și s-a solicitat transportul acestora la Serviciul de Medicină Legală. Din declarațiile vecinilor, sunt două cazuri sociale, ambii fiind cunoscuți drept consumatori de alcool", a explicat directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Mihai Polinschi.

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, o altă persoană din județul Galați a fost găsită moartă, cauza probabilă a decesului fiind tot hipotermia. Femeia, în vârstă de 79 ani, din satul Vișina, comuna Poiana, a fost găsită fără suflare în curtea unui vecin. Ceea ce le-a creat suspiciuni oamenilor legii a fost faptul că femeia era îmbrăcată în capot și papuci de casă, haine nepotrivite pentru gerul de afară. Sătenii spun că aceasta își pierduse soțul de puțin timp și era foarte tulburată de dispariția acestuia. Poliția face anchetă în acest caz, într-un dosar penal deschis pentru ucidere din culpă. Oamenii legii încearcă să afle dacă femeia a murit din cauza șocului hipotermic sau a fost victima vreunei infracțiuni.

Citit 2218 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.