Pe aeroport - O femeie din Tulcea, cu geamantanul plin cu flori de mină

Pe aeroport - O femeie din Tulcea, cu geamantanul plin cu flori de mină
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Zeci de flori de mină care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional au fost găsite în bagajul de cală al unei femei, la ieşirea din ţară, pe Aeroportul Cluj-Napoca, informează, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

"În data de 11.01.2024, în jurul orei 17,35, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de către ofiţerii de securitate care au sesizat faptul că în bagajul de cală al unei persoane care călătorea cu un zbor cu destinaţia Marea Britanie se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale, s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii. Persoana în cauză a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie, unde locuieşte", transmite sursa citată.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Citit 7571 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 15:39

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 20:29
    86.124.203.***
    Alea 's flori-de-mina ? Poate de mana a-13-a ! Nici sa ma plateasca nu le-as cumpara .
    E plin ebay'u/internetu' de specimene(cu adevarat frumoase) ptr toate buzunarele .
    Vigilenti astia de la aeroporturi ...sa nu ramana tara pagubita !
    Patrimoniu...Patrimoniu :)))
    5
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.