Gălăţenii de la RoSophia, câştigători ai unei competiţii regionale de robotică (FOTO și VIDEO)

Gălăţenii de la RoSophia, câştigători ai unei competiţii regionale de robotică (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Veşti bune, pe finalul zilei de luni, 11 martie, de la echipa de robotică RoSophia din Galaţi. La competiţia regională FIRST Tech Challenge de la Iaşi, organizată în România de Asociaţia "Naţie prin Educaţie", liceenii din Galaţi au avut rezultate foarte bune, după cum am aflat de la Marinela Buruiană, profesorul coordonator.

"Suntem echipa din alianţa câştigătoare a finalei competiţiei, alături de căpitanul acesteia, echipa The Eagles - de la Colegiul Naţional "Roman Vodă" din  Roman, judeţul Neamţ şi echipa AI Citizens, a Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani, judeţul Vrancea", ne-a explicat Marinela Buruiană. Alianţele sunt modalităţi obişnuite de lucru în cadrul acestui tip de competiţie, inclusiv modul în care îţi alegi partenerii şi cum interacţionezi cu ei putând să însemne diferenţa dintre a câştiga şi a pierde. Poate cel mai mare câştig este însă ce înveţi, atât de la oamenii lângă care lucrezi, cât şi de la obstacolele peste care trebuie să treci alături de ei.

Pe lângă bucuria de a se afla în alianţa câştigătoare a competiţiei, membrii echipei RoSophia s-au întors acasă şi cu Marele Premiu - INSPIRE AWARD - locul 1. Acest premiu, aflăm de la Ionela Penu, al doilea mentor al echipei RoSophia a Centrului Judeţean de Excelenţă Galaţi, este acordat echipei care a întruchipat cel mai bine spiritul valorilor FIRST Tech Challenge. Cei care câștigă acest premiu sunt ambasadori importanți ai competiţiei și un exemplu permanent de profesionalism elegant, pe care îl promovează constant. Este echipa care are un impact pozitiv în comunitate. Echipa RoSophia din Galaţi a strălucit la toate categoriile de jurizare și este un model pentru competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania, atât pe teren, cât și în afara lui. Juriul a luat această decizie pe baza caietului tehnic, a prestației la interviu, pe baza observațiilor realizate în timpul meciurilor şi a interacțiunii liceenilor gălăţeni, membri ai RoSophia, cu celelalte echipe.

În calitate de susţinători ai talentului, muncii şi perseverenţei, de care membrii RoSophia dau dovadă din plin, nu putem decât să ne bucurăm împreună cu ei şi să-i felicităm pentru determinarea cu care îşi ating visurile, devenind modele pentru colegii mai tineri, iar pe părinţii şi profesorii lor, pentru dăruirea cu care le sprijină eforturile.

Îi puteţi urmări şi în emisiunea SPOT ON la "Viaţa liberă" - Galaţiul sub reflector, ai cărei invitaţi au fost.

Citit 3276 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2024 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.