Amenzi de aproape jumătate de milion de lei, de la Garda de Mediu

Amenzi de aproape jumătate de milion de lei, de la Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comisariatul Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu a dat publicității, recent, bilanțul pe luna martie. Astfel, comisarii de mediu gălățeni au efectuat, în total, 147 de controale, din care 58 au fost planificate și 89, neplanificate.

Inspecțiile neplanificate au vizat rezolvările unor sesizări sau reclamații (27 la număr), respectarea condițiilor de reglementare (18), transferul de deșeuri sau mărfuri second-hand (27). Au mai fost, în martie, 14 inspecții dispuse de Garda Națională de Mediu și trei autosesizări ale comisariatului gălățean.

Toate aceste acțiuni s-au finalizat cu 29 de sancțiuni contravenționale, din care 19 avertismente și zece amenzi totalizând 419.000 de lei. „Ne angajăm să asigurăm calitatea aerului, a apei și a solului, o gestionare adecvată a deșeurilor, reducerea impactului substanțelor chimice nocive și protejarea speciilor și zonelor naturale din județul Galați”, se arată în finalul postării Gărzii de Mediu Galați.

Citit 1890 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 18:29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro