În perioada 23-24 octombrie 2025, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează cea de-a XII-a ediție a evenimentului „EUROALIMENT 2025 - Food Sustainability Challenges and Solutions”, dedicat provocărilor și soluțiilor din domeniul sustenabilității alimentare.
EUROALIMENT este o platformă internațională de dialog și schimb de idei între cercetători de renume mondial din Franța, Spania, Italia, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii, precum și reprezentanți ai industriei alimentare și ai autorităților naționale din domeniul siguranței alimentare. Participanții vor aborda teme legate de tehnologiile inovative aplicate în industria alimentară și de direcțiile de dezvoltare pentru un sistem alimentar sustenabil.
„Considerăm că organizarea celei de a XII-a ediții a evenimentului științific EUROALIMENT 2025 reprezintă un bun prilej pentru creșterea vizibilității rezultatelor cercetărilor românești și identificarea provocărilor și oportunităților dezvoltării sustenabile a industriei alimentare, accentuând necesitatea interdisciplinarității soluțiilor inovatoare propuse de specialiști pentru a răspunde cerințelor din domenii de dezvoltare convergente precum industria alimentară, protecția mediului, economie circulară, legislație și inteligența artificială.” transmite Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.
Evenimentul se va desfășura la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați și va oferi un cadru inter și multidisciplinar pentru valorificarea rezultatelor cercetării și pentru stimularea colaborării dintre mediul academic și cel economic, în vederea tranziției către o „green food industry”.
Partenerii principali ai evenimentului sunt: Consiliul Județean Galați, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați și Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (A.S.I.A.R.).