La Biblioteca "Urechia"/ O nouă ediţie a concursului de creaţie pentru copii şi tineri

La Biblioteca "Urechia"/ O nouă ediţie a concursului de creaţie pentru copii şi tineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Termenul limită de trimitere a textelor pentru concursul de creaţie literară intitulat "Scriitori de ieri, de azi şi de mâine" este 15 mai.  Biblioteca judeţeană "V. A. Urechia" anunţă astfel deschiderea unei noi ediţii a tradiţionalului concurs de creaţie literară adresat copiilor şi adolescenţilor, înscris în oferta Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI, care, aflat la ediţia a VIII-a, se va desfăşura între  25 şi 29 mai. În Festival va avea loc şi festivitatea de premiere. Sunt mai multe secţiuni: Secţiunea "Scriitori de ieri", care urmăreşte completarea cunoştinţelor despre moştenirea culturală locală şi naţională de către copii şi tineri prin realizarea unei compuneri sau a unui eseu pe una din temele: "Scriitori de la Dunărea de Jos” sau „Din dragoste de carte” cu cu mottoul ”In memoriam Antim Ivireanu”, precum şi Secţiunea "Scriitori de azi şi de mâine", pentru creaţii ale elevilor, de proză, poezie sau teatru pe una din temele: „Sonete îndrăgostite”, „Romeo şi Julieta, altfel” sau pe o temă autopropusă de concurent. La concurs pot participa copii şi tineri din judeţul Galaţi,  pe două categorii de vârstă: 8-14 ani şi 15-21 ani.

Lucrările vor fi redactate în format electronic şi vor avea menţionate următoarele informaţii:

secţiunea, tema, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, unitatea de învăţământ, numărul de telefon şi adresa de e-mail.

Compunerile, eseurile şi lucrările în proză vor avea între trei şi şase pagini, iar numărul poeziilor trimise va fi de minimum trei şi maximum 10. Textele vor fi tehnoredactare în fişier format "doc”, pagină A4, spaţiat la 1,5 rânduri, caracter Times new roman, 12 cp.

Juriul va fi alcătuit din personalităţi din Educaţie, Cultură  şi reprezentanţi ai Bibliotecii.

Marele Premiu pentru creaţie literară valorează 120 lei, Premiul special ”Antim Ivireanu” pentru eseu - 80 lei, Premiul special ”Vocea Dunării” pentru eseu - 80 lei, premiile pentru compunere/eseu, ca şi cele pentru stil, valorează  80 lei fiecare. Se vor acorda şi premii ale unor reviste literare.

Lucrările în format electronic vor fi expediate până pe 15 mai pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Informaţii suplimentare la tel. 073.233.466.

Citit 11757 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2016 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.