CANICULA a crescut numărul apelurilor la ambulanţă

CANICULA a crescut numărul apelurilor la ambulanţă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Codul portocaliu de caniculă a încins telefoanele la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Şi asta din cauză că foarte mulţi bolnavi cronici s-au simţit rău, pe fond de căldură. Mai mult, numărul apelurilor primite în dispecerat a crescut cu 50 la sută în ceea ce-i priveşte pe pacienţii cu atacuri vasculare cerebrale.

Şi numărul apelurilor generale a crescut cu aproximativ 20 la sută. Pe lângă bolnavii cronici, cadrele medicale au fost solicitate şi pentru a prelua, din stradă, locuri publice sau de acasă, oameni care au acuzat stări de lipotimii. Conform medicului Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi, vineri s-a dublat, faţă de ziua precedentă, numărul celor care au acuzat stări de rău din cauza caniculei. "În ultimele două zile de caniculă, serviciul nostru a fost asaltat de apeluri pentru situaţii de pacienţi care au căzut în stradă, în locuri publice sau acasă, sau ale căror afecţiuni cronice au fost exacerbate de acest val de fenomene climatice extreme. Numărul de pacienţi care au sunat pentru leşinuri sau căzuţi în stradă s-a dublat astăzi faţă de ziua anterioară”, ne-a explicat directoul SAJ Galaţi.

Din păcate, un bărbat de 68 de ani a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce a mers prin soare. Acesta a suferit un accident vascular cerebral şi a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. "Un pacient de 68 de ani, care a circulat la ora prânzului, pe o temperatură de circa 37 de grade, a suferit un puseu de hipertensiune şi un accident vascular cerebral, el fiind acum la Serviciul de Urgenţă, pentru evaluare, investigaţii şi tratament de specialitate. Pacientul nostru a circulat în soare, direct pe câmp, mergea la o fermă de unde ar fi trebuit să îşi ia cota de grâu. Sigur, cota de grâu putea fi luată şi în altă zi, dar oamenii nu realizează pericolul”, a mai adăugat doctorul Polinschi.

Din păcate, însă, Codul portocaliu va fi menţinut şi în următoarele zile, aşa că medicii îi sfătuiesc pe gălăţeni să se hidrateze şi să evite deplasările lungi prin soare. "Recomandarea noastră este să nu se iasă afară între orele 10,00 şi 18,00, chiar 19,00, să stea în casă, să se hidrateze bine. Să facă duşuri repetate cu apă la temperatura camerei, pentru răcorire, în aşa fel încât să evite complicaţiile ce pot duce chiar la paralizii”, a conchis Mihai Polinschi.

Cod portocaliu şi în următoarele zile - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 2877 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.