Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
18 comentarii

"Vajnicii de la Transurb o fac de oaie rău de tot. Marţi după-amiază, pe traseul 26, trei autobuze au lipsit din grafic, unul după altul. Nu mai bine desfiinţează traseul, ca să ne luăm de-o grijă şi să nu mai aşteptăm degeaba?! Nu vă imaginaţi cât de aglomerat este în staţie", ne-a sesizat, revoltat, unul dintre cititorii ziarului "Viaţa liberă". Din păcate, din 18 iunie, timpul de aşteptare în staţii va creşte pentru că SC Transurb SA va trece la programul de vară, stabilit de către aleşii locali.

Din păcate, s-au înmulţit situaţiile neplăcute în care nu unul, ci mai multe autobuze consecutive de pe acelaşi traseu nu mai ajung deloc în staţie. Iar sesizările gălăţenilor nemulţumiţi continuă să vină pe adresa redacţiei. Practic, în acest moment, cetăţenii dependenţi de transportul public local nu au garanţia că autobuzul pe care îl aşteaptă va mai veni la ora precizată în graficul afişat în staţie.
Reprezentanţii companiei publice de transport local ne-au explicat că sunt probleme punctuale, nu programate. Autobuzele, având un grad atât de mare de uzură, pleacă pe traseu, dar pe parcurs se defectează şi nu mai pot continua cursa. Din păcate, nu mai există posibilitatea de a fi înlocuite pe traseu, pentru că nu mai există autobuze de rezervă. O situaţie similară celei de marţi, de pe traseul 26, s-a întâmplat şi pe ruta 17. "Am constatat defecţiuni în trafic, am retras autobuzul şi nu am avut ce să punem în loc şi nici nu am avut cum, până la următoarea cursă, să le transmitem oamenilor care aşteptau în staţie. Autobuzul defect fost înlocuit, la o oră şi jumătate, cu un alt mijloc de transport", ne-au explicat reprezentanţii Transurb.

Cât de orientativ este programul din staţii

"Circul zilnic cu autobuzul pe traseul 28. Niciodată nu vine la timp. Că întârzie unul-două minute ar fi una. Dar când vine cu patru minute mai devreme, nu mai e deloc în regulă! Pentru că l-am pierdut şi am fost nevoit să aştept 19 minute să vina următorul autobuz, care era şi foarte plin. Iar pe lângă aceste probleme, adăugaţi şi «sauna» din autobuz", ne-a sesizat un cititor. Explicaţia primită de la Transurb este că orarul privind sosirea mijloacelor de transport în stațiile intermediare ale traseelor este orientativ. Există posibilitatea înregistrării unor abateri de la programul de circulație ce pot varia între două şi patru minute, în funcție de trafic, de semafoare, de blocaje sau restricții. În cazul reclamat, tot din cauza unei defecțiuni tehnice, autobuzul a înregistrat o întârziere de 11 minute, motiv pentru care au apărut modificări în grafic. Altfel spus, a ajuns "mai devreme" pentru că nu a mai ajuns la cursa anterioară…

Graficul de vară

Veştile proaste privind transportul local nu se opresc aici. Conform datelor oficiale, de marţi, 18 iunie, Transurb va trece la programul de vară, aprobat pentru perioada vacanţei şcolare prin hotărârea Consiliului Local.
Potrivit conducerii Transurb, de la 106 autobuze câte asigură acum transportul public local de persoane în zilele lucrătoare, se va trece la 90. Sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale nelucrătoare, vor circula tot 68 de mijloace de transport, câte circulă şi în prezent. Operatorul de transport spune că, pe traseele în care timpul de aşteptare în staţie era de patru minute în medie, odată cu trecerea la programul de vară timpul de aşteptare creşte la zece minute, în medie. Iată şi traseele pe care se va resimţi din plin "vacanţa".
Conform Transurb, pe traseul 102, din 14 mijloace de transport vor rămâne opt. Pe traseul 104, din patru vor rămâne două. Tot două din patru vor rămâne şi pe traseul 26. Iar pe traseul 105, din şase autobuze câte circulă acum, vor mai rămâne patru.
"Diagrama de vară a funcţionat şi anul trecut în aceleaşi condiţii votate de consilierii locali. Din păcate, atât putem la acest moment. Sperăm ca din toamnă, când vom readuce cele 106 autobuze pe trasee, printre ele să fie şi cele noi, a căror achiziţie este în desfăşurare", ne-a declarat directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.

Citit 22510 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 02:16

18 comentarii

 • postat de Raabis-Stefan Badita Sâmbătă, 29 Iunie 2019 02:13 89.136.7.*** Link la comentariu
  0
  1

  oameni buni, prostiile transurb au fost deja anulate! se va reveni la programul normal!

  Raportează
 • postat de Cetatean care calatoreste cu SMURD Sâmbătă, 15 Iunie 2019 19:44 84.117.46.*** Link la comentariu
  1
  4

  Multumesc Transurb pentru ca am avut ocazia sa calatoresc gratuit la spital, cu SMURD, intr-o zo caniculara. Ce bune sunt autobuzele care au aer comditionat, geamuri mai mari de 10cm si cei care urca in ele au auzit de apa si sapun, deodorant si masina de spalat rufe. Pemtru cei 4lri pe care ii platesc pe bilet, desi nu ar merita nici 10bani la ce conditii sunt, Transurb ar trebui sa imi raspunda la niste intrebari in instanta. Aveti tupeul sa scoateti autobuze de pe trasee in conditiile in care noi mergem la serviciu, platim abonamente de 75lei lunar, daca mai merg si pe alta ruta evident mai scot un 4-12lei din buzunar....si tot noi suntem cei care asteptam in statie acel autobuz care prin minune va transporta 100pasageri in conditii decente.
  Nu este o utopie, faceti ceva cu autobuzele acestea....nu mai obligati doar cetatenii sa plateasca.Respectati resursa umana nu o injositi.

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 14 Iunie 2019 20:33 5.13.200.*** Link la comentariu
  0
  4

  Joia trecuta, 06.06.2019, am avut "placerea" de a astepta 30 de minute un autobuz care, conform graficului transurb, ar fi trebuit sa vina de vreo 3 ori in acelasi interval(asa cum s-a si intamplat in statia de pe partea opusa a strazii Oltului. Cand a venit a venit atat de plin incat nici nu am mai putut urca. Pentru ca era a "n" oara cand se intampla asa ceva am sunat la ANPC in tentativa de a reclama serviciile de 2 bani, u 2 lei cum suntem taxati, ale transurb. Foarte amabil cel cu care am dialogat mi-a explicat ca, din pacate, nu se pot face reclamatii telefonice dar pot face reclamatie via siteul ANPC sau la sediul lor. Trebuie completat un formular si atasata o dovada(de ex poza biletului). Spor la reclamat, dragi colegi de suferinta!

  Raportează
 • postat de JOS PSD Vineri, 14 Iunie 2019 17:42 89.136.2.*** Link la comentariu
  2
  11

  Mafia pesedisto-aldista a distrus tot ,de la intreprinderi si cu ce nu s-a putut a monopolizat.
  Jos PSD si ALDE si toata cloaca lor de pensionari securisti. Nu mai capusati tara.

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 14 Iunie 2019 15:41 5.13.130.*** Link la comentariu
  1
  6

  Transurb a dat dovada de marinimie micsorand numarul de autobuze de pe trasee, si asta tocmai pentru ca cetatenii urbei noastre dragi sa beneficieze la maxim de binefacerile si proprietatile curative ale soarelui dogoritor, precum si de temperaturile de peste 50 grade Celsius, inregistrate la nivelul solului, pentru asimilarea cat mai buna a vitaminei D, pentru eliminarea surplusul de apa din corp si pentru tonifierea membrele inferioare. Habar n-aveti si mai si comentati...

  Raportează
 • postat de Violeta Vineri, 14 Iunie 2019 13:17 86.127.209.*** Link la comentariu
  4
  1

  1)Cate abonamente pe autobuze, tramvaie, troleibuze sunt in total.
  - valoarwe intreaga
  - 50 %
  - gratis
  2) Cate autobuze sunt pe traseu ?
  Nu cumva cei de la Transurb sunt fericiti ca Primaria a alocat banii pe abonamentele gratis( pentru beneficiari), dar platitre de primarie si acum constata ca nu au autobuze.

  Pentru domnul primar transmit un gand de bine, si anume, sa se concentreze pe activitatea Transurb SA si sa incerce sa faca calitate cu transportul local.
  Si haideti sa terminam cu pomenile acestea cu transportul local pentru largi categorii de beneficiari. Nu se supara nimeni daca cumpara un abonament cu 50 lei luna dar are calitate.

  Raportează
 • postat de DESPERADO Vineri, 14 Iunie 2019 13:01 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  13

  E jale ce se întâmplă în Galaţi:
  Management defectuos pe toată linia la toate instituţiile publice!
  Soluţia: Alegeri anticipate şi restructurare masivă în Administraţia Publică!
  Până atunci îl rugăm frumos pe dl Pucheanu să-şi dea DEMISIA de onoare ... dacă are aşa ceva!

  Raportează
 • postat de Florin Vineri, 14 Iunie 2019 12:42 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  11

  Domnilor de la Transurb., eu cred ca odata ce a-ti incasat contravaloarea abonamentului de la calatori, legal si moral trebuie sa asigurati serviciul pentru care a-ti primit banii.Eu nu am achizitionat abonamentul pe treseul 26 doar pentru anumite ore sau zile din sapatamana. Am achizitionat un abonament pentru cursa autobuzului 26 si nu ma priveste ca si platitor integral al abonamentului daca aveti sau nu autobuze de schimb in caz ca se defecteaza cele de pe traseu. Puteam accepta asta, daca as fi negociat pretul cu dvstra dar asta e ilegal si imposibil.
  Dvstra daca aveti abonament la telefon si nu aveti semnal sa puteti folosi telefonul, va adresati OPC si actionati in instanta aceea companie, ca vb aia, doar nu a-ti incheiat abonament pentru anumite ore din zi sau, zile din saptamana...ASA SI NOI...avem ABONAMENT platit la pret intreg si nu beneficiem de serviciile pentru care am platit.si asta se numeste INSELATORIE.

  Raportează
 • postat de furculision Vineri, 14 Iunie 2019 12:38 5.13.234.*** Link la comentariu
  1
  8

  ..."timpul de aşteptare în staţie era de patru minute în medie, odată cu trecerea la programul de vară timpul de aşteptare creşte la zece minute"...

  Si abonamentele nu trebuie sa fie mai ieftine, daca nu beneficiem de aceleasi servicii?!?

  Raportează
 • postat de Vernus Vineri, 14 Iunie 2019 11:34 188.24.239.*** Link la comentariu
  5
  7

  Pentru ce ați eliminat maxi-taxi daca Transurb nu face fata?Este atâta nevoie de ele..

  Raportează
 • postat de Radu Vineri, 14 Iunie 2019 11:11 92.82.38.*** Link la comentariu
  0
  6

  Asteptam in loc de 4 min. - 10 min. Votat de consilierii locali impreuna cu primarul ( PSD). Atunci sa fie si abonamentul 40 ron . Faceti economie de carburant, soferi si piese sa faca si calatorul cinstit. Nu ar fi corect ? Si asa e foarte scump sa ai abonament ! Pe un an de ce nu se fac reduceri ? Numai angajatii primariei au reduceri !!!
  Va dau un exemplu care poate fi verificat de oricine.
  In Roma un abonament anual pe toate liniile costa 250 euro la noi e 1000 de ron.
  La Roma mergi cu orice ( metrou si tren , autobuz ) pe o raza de 70 km. si la noi doar in oras.
  Deci am putea ajunge la Sendreni,la Tulucesti la Smardan cu abonament de 250 euro. Transurbul facea curse in trecut de acest fel.
  Va dati seama ce diferenta de pret si de servicii domnilor consilieri si domnule primar ?

  Raportează
 • postat de Alex Vineri, 14 Iunie 2019 10:52 5.2.209.*** Link la comentariu
  3
  24

  Asta se intampla daca dai unei firme monopol pe ceva. Face ce vrea. Am patit si eu cu un 36 care n-a mai venit. Ca sa prinzi 23 trebuia sa vii cu 10-15 minute inainte de ora din statie sau aveai de asteptat peste 40 de minute.

  Pe perioada verii, daca au mai putine autobuze, deci serviciul e mai putin consistent, ar putea reduce valoarea abonamentului. Abonament de vacanta cu 30% mai ieftin, 70% pe liniile pe care nu e aer conditionat :) Nu s-ar mai plange nimeni ca sunt scaunele niste gropi slinoase de gunoi in etuve cu geamurile inchise.

  Raportează
 • postat de calatorul Vineri, 14 Iunie 2019 10:37 78.96.59.*** Link la comentariu
  1
  30

  Grafic de vara si autobuze mai putine....... Alta bataie de joc din partea primariei si a transurb. Cum iti poti permite sa reduci numarul de autobuze cand si asa este cu mult sub numarul necesar. Pe cine incearca primaria si transurb sa prosteasca ? Dupa ce ca rablele de autobuze nu au niciun fel de aer conditionat, conducerea orasului vrea sa calatorim ca SARDELELE, si sa ne sufocam ,,fara numar, fara numar,, .

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 14 Iunie 2019 09:11 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  24

  MONOPOL !!! Asta ati vrut = PSD aveti !!!!

  Raportează
 • postat de cetatean Vineri, 14 Iunie 2019 07:12 89.136.187.*** Link la comentariu
  14
  28

  Dati drumul din nou la MAXI-TAXI, in conditii mai strict reglementate si controlate!!!

  Raportează
 • postat de Per pedes Vineri, 14 Iunie 2019 07:06 108.245.201.*** Link la comentariu
  17
  13

  Mersul pe jos face piciorul frumos ....

  Raportează
 • postat de Solarwave Vineri, 14 Iunie 2019 04:48 109.103.134.*** Link la comentariu
  1
  27

  GL09LSV Un autobuz cu un singur geam de 20 cm.... Ai ocazia sa mori de inimă la căldurile astea.. Montați măcar geamuri la toate rablele astea măcar... Trapele se ridica vreo 3 cm... Saună totala... Ce sa mai spunem de jegurile de scaune... Când schimbați tapițeria la toate?... La traseul 13 măcar dimineața lăsați-l la 30 minute până în ora 9.... Nu poți face piața in 10 minute de când cobori până se întoarce... Nu te încadrezi stai o ora în stație până vine următorul... Domnule primar nu avem toți mașini de serviciu, personale sau bani de taxi dacă folosim autobuzul 13..... Rușine consilierilor care votează asemenea hotărâri economice.... Nici transport civilizat nici respect..... Circulați și voi la costum cu autobuzul la ore de vârf înghesuiți și nu mai faceți poze in autobuze goale când mai cumpărați ca să le dea presa... RUȘINE SĂ VA FIE.... Nici pe asta nu o aveți.... Ca vă plimbați pe bani publici cu aer condiționat!

  Raportează
 • postat de Diana Vineri, 14 Iunie 2019 01:26 5.13.149.*** Link la comentariu
  1
  32

  TRANSPORTUL PUBLIC DIN GALAȚI ESTE O RUȘINE !!!
  Acest lucru este clar ... in fiecare zi cand stau frumos cu abonamentul ( cu pret intreg in buzunar) și astept ... de multe ori ca proasta sa vina 28. Poate reprezentantii locali nu stiu ce inseamna acest traseu, care este permanent aglomerat ... singurul lucru de care ar avea nevoie este să se mai scoata niste autobuze, sau sa vina și mai rar .... asa cum mi s a intamplat de multe ori, cand un autobuz sarea din grafic .... și sincer aici nici nu e de mirare la ce vechituri sunt folosite, ca doar cele mai noi autobuze trebuie să mearga doar pe Brailei, nu inghesute pe Strada Oltului... și abia atunci incepe distractia cand incerci să impingi mai multi oameni decat ar trebui. Am mai spus o și o repet IMI ADUCE AMINTE DE AUTOBUZE DIN PERIOADA COMUNISTĂ !!! hai, impinge, că mai incape, fara a pune la socoteală caldura !!!
  Dar multumesc frumosssssssssssss primariei pentru proiectul ei extraordinar ... afisat in fiecare vechitura de autobuz de taxare și managementul FLOTEI DE VEHICOLE !!! Nu v a bufnit rasul cand ati scris titlul acetul proiect ??? Care flota ??? dar cel mai important era taxarea și din nou MULTUMESC PRIMARIEI pentru toate noile gropi și santuri din fiecare statie pentru CEA MAI NECESARA INVESTITIE din transportul galațean !!! Ca si frumoasele statii deja pline doar de tag uri
  Cand exista un singur autobuz pe o anumita directie și vine cică .. la 13 minute , nu este de ajuns și ajungem să fim tratati mai rau decat sardele intr o cutie
  Rusine !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.