Mobilizare pentru o mamă grav bolnavă

Mobilizare pentru o mamă grav bolnavă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ioana Mitrof, o gălăţeancă de 36 de ani, mămică a doi copii mici, trece prin clipe extrem de grele după ce a fost diagnosticată cu una dintre cele mai răspândite şi agresive forme de cancer. O şansă reală de salvare ar fi o terapie în Statele Unite, pentru care are nevoie însă de foarte mulţi bani.

Un necaz nu vine niciodată singur, iar Ioana Mitrof, o mămică de 36 de ani, care are doi copilaşi, resimte din plin acest lucru. Anul trecut, a fost diagnosticată cu cancer la sân, nivel II, după ce a fost văzută de mai mulţi medici la care s-a prezentat din cauza unor dureri persistente. Aici intervine partea şi mai dramatică a poveştii, pentru că Ioana are organismul foarte slăbit, fiind diagnosticată cu o boală autoimună care nu îi permite să urmeze tratamentul clasic cu citostatice. Singurele terapii pe care le suportă acum organismul ei extrem de slăbit sunt un tratament de stabilizare a bolii, care este administrat zilnic, şi o terapie Bowen care este urmată numai de persoanele bolnave de cancer. O speranţă reală de tratament cu şanse de vindecare vine tocmai din SUA, mai exact din partea Institutului N.O.R.I., de la care Ioana aşteaptă acum un răspuns pentru a şti dacă poate fi primită la terapie. Acolo există posibilitatea unui tratament de micşorare a tumorii, evitând astfel citostaticele. Costurile tuturor acestor tratamente sunt însă foarte ridicate pentru Ioana Mitrof, motiv pentru care cazul ei a intrat în atenţia oamenilor de bine, care vor să facă ceva pentru a o ajuta financiar.

Alergare de Mărţişor 

Sâmbătă, pe 3 martie, Grădina Publică va găzdui primul eveniment caritabil din luna lui Mărţişor, dedicat Ioanei Mitrof. Sub organizarea lui Cristi Onofrei, jandarmul implicat în acţiuni umanitare de ajutorare a oamenilor aflaţi în suferinţă, gălăţenii sunt chemaţi să alerge pentru ca mămica bolnavă să aibă o şansă reală la viaţă. 

„Evenimentul constă în parcurgerea a zece ture de Grădina Publică, fiecare participant putând alerga atât cât poate sau atât cât doreşte. Vom face poze tuturor participanţilor, vom avea un punct de revitalizare cu apă sau ceai fierbinte, batoane proteice, ciocolată și fructe. Donaţiile se vor putea face într-o urnă special amenajată la locul desfăşurării evenimentului. La final, fiecare participant va primi o diplomă. Pe lângă diplomă, doamnele şi domnişoarele vor primi şi un mărţişor”, ne-a precizat Cristi Onofrei, organizatorul evenimentului care va începe la orele 10,00.

Culori pentru Ioana

Situaţia Ioanei nu i-a impresionat doar pe adulţi, ci şi pe copii, care au încercat şi ei, cum au putut mai bine, să îi întindă o mână de ajutor celei care le-ar putea fi mămică. Un gest emoţionant a venit din partea Mirunei Ignat, o fetiţă extrem de talentată, care la numai 8 ani a organizat o licitaţie în care şi-a pus la vânzare 24 de lucrări în acuarelă. Licitaţia, finalizată pe 18 februarie, a avut un real succes, fiind promovată pe pagină specială de Facebook - Culori pentru Ioana. 3.760 de lei s-au strâns în conturi de la oamenii care au cumpărat lucrările Mirunei, mulţi depunând sume mai mari decât au licitat. Câştigătorii vor intra în posesia lucrărilor în cadrul unui vernisaj care va avea loc vineri, 2 martie, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

 

Cont deschis pentru terapia Ioanei

Alături de acţiunile menite să atragă fonduri pentru ca Ioana Mitrof să poată merge în SUA, la tratament, a fost deschis un cont bancar în care se pot strânge direct sume de bani. Cei care vor să îi dea timp Ioanei pentru a-şi creşte copiii, o pot face virând sumele dorite în contul (în lei) RO54BTRL01801201M45208XX, deschis pe numele Ioana Mitrof, la Banca Transilvania. Dacă nu aveţi posibilitatea de a face donații online sau la bancă, o puteți contacta la numărul de telefon 0720.622.704.

 

Citit 27860 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.