Să ajutăm un adolescent să alerge prin viaţă!

Să ajutăm un adolescent să alerge prin viaţă!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Petru Ionel Andrei are 14 ani, este din Pechea, iar pentru el viaţa a fost un lung şir de suferinţe. De la 6 luni, a fost diagnosticat cu parapareză flască cronică asimetrică, prin afectare de nerv sciatic şi femural, boală care cauzează slăbiciune musculară, mişcări anormale şi menţinerea cu greu a echilibrului.

Primii ani din viaţă şi i-a petrecut mai mult prin spitale, cu operaţii grele şi recuperări chinuitoare, dar, în ciuda acestora, adolescenţa nu i-a adus binemeritata sănătate şi posibilitate de a se bucura de viaţă în toată splendoarea ei, cum fac alţi tineri de vârsta lui. Pentru Petru, câţiva paşi implică eforturi mari. Nu poate alerga, merge pe bicicletă, juca fotbal. Voinţa sa de fier şi părinţii care i-au fost mereu alături l-au ajutat să poată face chiar şi câţiva paşi, afecţiune despre care a aflat, recent, că ar putea fi ameliorată cu o intervenţie chirurgicală complexă, în străinătate. O operaţie de acest gen ar putea fi făcută la Viena, la clinica AKH, unde costurile ajung la 20.701 euro, bani pe care Petru şi familia lui nu îi au. O altă variantă de a fi evaluat în eventualitatea unei operaţii vine din Turcia, unde medicii de la o clinică s-au oferit să îi facă lui Petru investigaţii amănunţite, dar numai costurile pentru deplasare şi evaluare ajung la 7.000 de euro.

Până în prezent, cu ajutorul rudelor, cunoscuţilor, al unei companii private şi printr-o donaţie privată a IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-au strâns circa 3.000 de euro, ceea ce înseamnă că Petru mai are nevoie de 4.000 de euro ca să meargă măcar în Turcia.

Îl puteţi sprijini pe Petru prin donaţii făcute în conturile RO53BRDE180SV12156991800, în lei, şi RO79BRDE180SV12157441800, în euro, ambele deschise la BRD, pe numele Petru Ionel Andrei.

Fiind pasionat de matematică, Petru îşi doreşte să urmeze un liceu de informatică. Să-l ajutăm să-şi realizeze visul!

Citit 8649 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2018 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.