Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Gabriela trăieşte în prezent fără niciun rinichi, ţintuită la pat şi legată de aparatul de hemodializă, în timp ce, în afara casei ei, viaţa îşi urmează cursul firesc. Oamenii se întâlnesc, se îndrăgostesc, uneori se ceartă, prinşi în vâltoarea propriei existenţe. Lumea îşi continuă drumul pe linia şerpuită a vieţii, presărată cu bucurii şi împliniri, dar şi cu tristeţi. Un firesc care atât pentru Gabriela-Geraldina Neagu, în vârstă de 43 de ani, cât şi pentru familia ei reprezintă totul şi pe care şi-l doresc cu ardoare. Pe Gabriela o îngrozeşte gândul că linia ei va deveni dreaptă şi continuă. Gabriela îşi doreşte să trăiască, şi, din păcate, oricât de nedrept ar fi, viaţa ei are un preţ, 30.000 de euro. Bani pe care nu îi are, dar de care are nevoie urgent pentru a se o opera la o clinică din Turcia. Probleme cu rinichii a avut de când se ştie, de la şase ani, când în urma unui accident de maşină, aceştia i-au fost grav afectaţi. La vârsta de 18 ani, însă, mama ei i-a dat viaţă pentru a doua oară, oferindu-i unul dintre rinichii săi pentru a putea face un transplant. De atunci, în pofida controalelor regulate şi a dozei mari de medicamente pe care era nevoită să le ia zilnic, Gabriela a trăit cu bune şi cu rele, a absolvit Şcoala Postliceală Sanitară şi Facultatea de Asistenţi Medicali, s-a îndrăgostit, s-a căsătorit, rezistând cu stoicism unei noi mari încercări, o infecţie cu virusul hepatitei C. Diagnosticul primit, însă, în anul 2010, acela de cancer de piele, şi tratamentul chimioterapic prescris greşit i-au fost aproape fatale, rămânând, de atunci, fără niciun rinichi. Între timp, întreaga sa familie s-a îmbolnăvit fizic şi sufleteşte, soţul şi mama ei s-au îmbolnăvit de inimă, iar tatăl a paralizat în urma unor accidente vasculare repetate. O familie grea încercată, dar foarte unită. O familie sleită de puteri, care are mare nevoie de ajutor pentru a o putea salva pe Gabriela, din nou. Pentru ei, sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 14,00, la Căminul Cultural din Schela, satul natal al Gabrielei, va avea loc un spectacol caritabil, “Cântec pentru Gabriela”. Evenimentul va fi susţinut atât de nume mari ale scenei cântecului românesc, precum Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Nicolae Datcu, Nicu Mâţă, cât şi de tinere talente, oameni cu suflet care vor veni la Schela pentru a o susţine pe Gabriela. Intrarea este liberă, fiind aşteptaţi toţi cei care doresc să contribuie la salvarea unei vieţi, printr-o donaţie cât de mică. Acţiunea este organizat de Primăria Comunei Schela împreună cu Asociaţia “Balinte Ionela - Dăruind vei dobândi” şi Asociaţia “Dragostea n-are hotare”.
De asemenea, toţi ceilalţi care nu pot rămâne impasibili la suferinţă, dar nu pot ajunge la spectacol, pot face donaţii directe în următoarele conturi bancare: RO 87CECEGL0108RON0688229 – cont deschis la CEC - Sucursala Galaţi şi RO 51RZBR0000060020784150 – cont deschis la Raifeissen Galaţi pe numele Neagu Gabriela Geraldina.

Citit 9481 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 18:12

1 comentariu

  • postat de anonim Vineri, 13 Decembrie 2019 22:46 89.137.136.*** Link la comentariu
    0
    1

    Haideti sa donam si sa ajutam aceasta femeie cu suflet bun! Orice suma cat de mica e bine venita si se vor aduna banii. Intrati pe site si platiti cu cardul direct in cont. Nu dureaza mai mult de 2 minute.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.