Marea alergare de Crăciun este pentru David
Foto: Facebook

Marea alergare de Crăciun este pentru David
David, baieţelul căruia îi este dedicat "Christmas Run 2019"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei care vor detalii despre cazul lui David pot suna la tel. 0742144889.


Tradiţionala alergare de Crăciun - "Christmas Run"- eveniment caritabil organizat în luna decembrie pentru sprijinirea copiilor cu probleme de sănătate deosebite, va fi dedicat, în acest an, lui David, un băieţel de numai patru ani.

Pasionaţii de mişcare şi fapte bune sunt aşteptaţi duminică, 15 decembrie, începând cu orele 10,00, în Grădina Publică, pentru a aduce speranţa unei vieţi normale pentru un copil. David are mari probleme de sănătate apărute încă de la naşterea prematură. Din cauza lipsei de oxigen, băieţelul a dobândit o malformaţie cerebrală care i-a întârziat, practic, întreaga evoluţie. Abia la doi ani a început să meargă, iar cu terapii de tot felul - ocupaţională, ERGO, psihologie, terapie comportamentală - a început să îşi dezvolte şi restul deprinderilor. David trebuie să parcurgă o serie de terapii foarte costisitoare, dar de o importanţă vitală pentru el: terapia bioacută a creierului, pe care a început-o deja şi care îşi arată deja rezultatele, şi terapia de remodelare craniană, pe care trebuie să o facă până la vârsta de cinci ani şi jumătate. Întârzierea parcurgerii acestor terapii nu va face decât ca acestea să nu mai aibă efectul maxim, pe care îl pot atinge acum, cât David este încă foarte mic. 

Părinţii au nevoie de ajutor

Jandarmul Cristian Onofrei îi aşteaptă la evenimentul de duminică pe toţi cei care vor să ajute. Pentru că este vorba de Christmas Run, participanţii vor purta căciuliţe de Moş Crăciun, reni sau elfi şi vor dona, fiecare, după posibilităţi, în urna care îi va fi predată, la finalul evenimentului, familiei lui David. Alergarea se va desfăşura în limita a opt ture de Grădina Publică, fiecare participant fiind aşteptat, la linia de sosire, cu o diplomă. Cei care vor detalii despre eveniment şi cazul lui David pot suna la tel: 0742144889. 

Citit 9057 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.