"Împreună pentru Marci", în lupta cu o formă rară de cancer
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

"Împreună pentru Marci", în lupta cu o formă rară de cancer
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Muzeul Eparhial, în parteneriat cu Asociația "Divas", a organizat recent un Concert caritabil de Crăciun, dedicat tânărului student Maricel Silviu Ionașcu, din Galați, diagnosticat cu o formă de cancer extrem de rară şi foarte agresivă.

Tânărul, în vârstă de 22 ani, se află în prezent la o clinică din Milano, unde a ajuns cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru investigaţii şi tratament specializat, însă pentru o singură zi de spitalizare costul este de aproximativ 1.000 de euro.

Concertul "Împreună pentru Marci", desfășurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Salonul principal al Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, a reunit tinerii muzicieni din Galaţi şi din Slobozia, ce au interpretat lucrări ale unor compozitori consacrați precum G. Puccini, C. Porumbescu, J. Offenbach, M. Musorgski, G. Dendrino, G. M. Rodriguez, A. Viloldo, Fl. Comişel, I. Berlin, A. Adam, dar şi o suită de colinde şi cântece tradiţionale româneşti specifice Sărbătorii Naşterii Domnului.

La final, ierarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre solidaritatea umană care se manifestă cu intensitate mare în perioada sfintelor sărbători şi a intrat într-un emoţionant dialog cu Marci, prin intermediul unui apel video, întărindu-l duhovniceşte şi invitându-l să se întoarcă acasă sănătos, cât mai curând. Înalt Prea Sfinţia Sa l-a încredinţat pe Marci că în lupta pe care el o duce cu această nemiloasă boală, slujitorii şi credincioşii din Eparhia Dunării de Jos îi sunt permanent alături.

Suma strânsă în urma acestui concert a fost de 17.935 de lei. La acest ajutor financiar se mai adaugă suma de 5.015 lei colectată la hramul Bisericii "Sf. Spiridon" din municipiul Galaţi. Suma totală de 22.950 de lei a ajuns în conturile lui Marci.

Cei care doresc să-l sprijine în continuare pe tânărul student gălățean o pot face pin virament bancar în contul IBAN: RO84INGB0000999911976377 - lei, RO87INGB0000999911976808 - euro, beneficiar Ionaşcu Silviu Maricel.

Citit 2736 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.