După 20 de ani de durere, o gălăţeancă are nevoie de ajutor pentru o operaţie în străinătate

După 20 de ani de durere, o gălăţeancă are nevoie de ajutor pentru o operaţie în străinătate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Viața unei femei din județul Galați a luat o turnură neașteptată la doar 42 de ani, după ce un diagnostic greu de suportat de orice persoană avea să o poarte pe la mai multe spitale din țară. După 20 de ani și numeroase operații, femeia a ajuns la limită și solicită ajutorul gălățenilor pentru a putea merge la Viena, la o clinică medicală unde ar avea șansa unei noi intervenții. Acum șansa unei operații în străinătate i-ar putea schimba viața.

Cazimir Jănica locuiește în comuna Vânători, județul Galați. Printr-un mesaj transmis la redacția ziarului „Viața liberă”, femeia își povestește suferința și ne explică prin câte operații dureroase și costisitoare a fost nevoită să treacă. „În 2001 am fost operată prima dată de coxartroză de către doctorul Paraschiv Mihai, la Spitalul «Bagdasar-Arseni» București, secția ortopedie și traumatologie. La patru ani de la operație apar problemele la piciorul drept, proteza montată decimentându-se. Întrucât durerile nu au dispărut, am mers la toate clinicile de specialitate din București și din țară, dar niciun medic nu a dorit să se implice, spunându-mi-se că medicul care a efectuat operația a greșit-o și nu se complică nimeni sa repare ceva.  Între timp, cazul a fost preluat de doctorul Anastasiu Andrei din cadrul aceleiași clinici în 2015, dumnealui spunându-mi că va rezolva problema tot printr-o schimbare de proteză. S-a intervenit chirurgical din nou, s-a schimbat proteza, durerile nu au încetat și în 2016 și 2017 s-a intervenit din nou. Întrucât situația nu s-a schimbat, dr. Anastasiu a spus că nu are ce să mai facă și m-a trimis în Germania unde am fost operată în martie 2018 de dr. Friedl. De asemenea, nu s-a rezolvat nimic, ba chiar starea de sănătate s-a deteriorat și mai mult, durerile fiind atroce”, ne-a povestit gălățeanca.

Viață ruinată 

Problemele de sănătate au adus-o pe doamna Cazimir în imposibilitatea de a munci, ea fiind nevoită să se pensioneze pe caz de boală, ajungând să obțină un venit care însuma câteva sute de lei. După ce a împlinit 62 de ani, vârsta standard de pensionare, venitul femeii s-a mai rotunjit, ajungând astăzi să aibă o pensie de aproximativ 1.130 de lei. Din acești bani gălățeanca trebuie să își ducă traiul de zi cu zi și să își procure și medicamentele care o ajută să mai uite de durere. Aceasta ne-a povestit că una dintre proteze a fost prea lungă, ceea ce a dus la o afectare suplimentară a unui șold, complicând diagnosticul inițial. Pentru că a epuizat toate căile de tratament din țară, unde s-a lovit în mod repetat de indiferența medicilor și de neputința acestora de a reinterveni, Jănica Cazimir a solicit ajutorul medicilor din străinătate. „Având în vedere patologia, istoricul lung de dureri și impotența funcțională normală, pentru a efectua această intervenție complexă, lucruri care depășesc experiența și capacitatea clinicilor din România din informația furnizată de către specialiști, este nevoie de un tratament de specialitate în străinătate efectuat de către o echipă de ortopedie și neurochirurgie. Am primit avizul unei firme din Viena, însă costurile de aici se apropie de suma de 39.000 de euro, costuri pe care nu le pot suporta din pensia mea”, ne-a zis Jănica Cazimir. Facem mențiunea că la redacția ziarului „Viața liberă” există atât documentele medicale care susțin ceea ce femeia ne-a povestit cu lacrimi în ochi, cât și devizul estimativ făcut de medicii specialiști din Viena.

Campanie umanitară

Ziarul ”Viața liberă” vine în sprijinul Jănicăi Cazimir făcând publică povestea încărcată de durere a femeii care se luptă de 20 de ani cu durerea și suferința și susține deschiderea unei campanii  pentru strângere de fonduri. În speranța că vom reuși să o ajutăm, toți doritorii pot lua legătura cu redacția „Viața liberă” pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..    

Citit 11479 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 04:57

1 comentariu

  • postat de Das
    Miercuri, 08 Februarie 2023 21:13
    89.136.4.***
    Ce sa incelegem de aici ? Ca medicii au fost incompetenti si nu au stiut ce sa faca sau e o schema prin care oamenii sunt trimisi de la unul la altul ca sa pape toti din banii stransi?! Eu cred ca si una si alta ! E ca la stomatolog....nimeni nu are interesul sa iti faca o lucrare buna sau sa tina 2
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.