Puteţi contribui la salvarea unui căţel cu lăbuţele tăiate
Foto: Help Lăbuş

Puteţi contribui la salvarea unui căţel cu lăbuţele tăiate
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu o nouă poveste uimitoare, din categoria exemplelor de bune practici cu care v-am obişnuit.

Nu e doar o istorie cu final fericit, ci şi o invitaţie la generozitate, în măsura în care aceasta este posibilă.

Luna trecută, am încercat să vă fim de folos împărtăşindu-vă uimitoarea poveste a lui Alfi, un căţel care s-a născut fără picioruşele din faţă, într-o mizerie de nedescris, la Măstăcani. Salvat de membrii Asociaţiei "Help Lăbuş", patrupedul a învăţat să stea şi să se deplaseze asemenea unui cangur, ajutându-se de codiţă. Iar acum, Alfi este membru cu drepturi depline al unei minunate familii, care l-a adoptat în Germania.

Pentru astăzi vă propunem tot o poveste tristă, făcută publică pe pagina de Facebook de către Asociaţia "Help Lăbuş". O redăm în continuare!

"Ştiaţi că există minuni? Uitaţi una, cât se poate de adevărată", spune ”Help Lăbuş”. Eroul acestei minuni este căţelul Sandu, venit de la Smârdan. "Venit" nu e cel mai potrivit termen, pentru că nici dacă ar fi vrut căţelul nu s-ar fi putut deplasa, având cele patru picioare secţionate: "Lăsat să moară în chinuri, neputându-se deplasa să ceară ajutor, a avut totuşi norocul să-l găsească cineva şi să ne ceară ajutorul. După o lună de magie, dr. Silvia Aftene ni l-a predat pe Sandu, mobil, adică deplasându-se singur pe patru picioare, ce-i drept cam scurte".

"Dacă ne puteţi ajuta să finalizăm salvarea lui Sandu cu achitarea costurilor la cabinet, vă rugăm să o faceţi. Căţelul acesta chiar se bucură de viaţă după atâta suferinţă", face apel "Help Lăbuş", indicând şi linkul la care puteţi fi generoşi, în măsura în care vă permiteţi: https://www.help-labus.ro/doneaza/.

Asociaţia a făcut publice imagini cu Sandu, dar şi un clip video în care acesta se deplasează având lăbuţele pansate.

Cel mai probabil, când intervenţiile se vor vindeca, va avea nevoie de nişte încălţări speciale, care să-l ajute să meargă fără a se răni, în lipsa pernuţelor şi a unghiilor. Dar primul pas a fost făcut, în clipa în care a fost salvat.

Citit 2032 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 16:54

1 comentariu

 • postat de Terente ...din Galati
  Sâmbătă, 11 Martie 2023 21:09
  89.137.229.***
  Daca cineva cunoaste cine este cel ce facut acest act de barbarie, sa ii dea numele si locul unde sta. Merita sa i se amputeze mainile si picioarele!
  0
  10
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro