APEL UMANITAR - Au nevoie de ajutorul nostru!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La nici trei ani, o fetiţă caută ajutorul oamenilor de bine din Galaţi pentru a afla numele bolii care o face să îşi piardă echilibrul * Analizele speciale costă 5000 de euro

copilaLuna viitoare va împlini abia trei anişori, dar se luptă cu o boală rară. Alexia Şerban este o fetiţă din Galaţi care de un an de zile, împreună cu părinţii săi, a bătut la uşile a zeci de medici în căutarea unor răspunsuri privitoare la o afecţiuni care îi tulbură copilăria încă de la început. Primele simptome au debutat pe când micuţa avea 1 an şi 10 luni.

"În 2011 pe la începutul lunii mai, Alexia a început să nu mai aibă echilibru când stătea în picioare, să i se mişte ochişorii vertical şi orizontal şi să nu mai vorbească", explică Carmen Şerban, mama Alexiei.

La Spitalul de Pediatrie din Galaţi, Alexia a fost diagnosticată cu miozită virală şi a primit un tratament cu Prednison. Medicamentul nu a avut însă efectul scontat, starea fetiţei înrăutăţindu-se. La Bucureşti, la Spitalul "Alexandru Obregia", părinţii micuţei aveau să primească o lovitură dură după ce un medic le-a spus că Alexia ar putea suferi de neuroblastom, o formă foarte rară de cancer. Investigaţiile la tomograf şi RMN au evidenţiat însă că fetiţa nu avea nicio tumoră.

Alexia are nevoie de analize urgente!

Ultimul diagnostic prezumtiv pus de medicii români este de ataxie acută recurentă, o boală care se manifestă prin lipsa de coordonare musculară, care poate afecta vorbirea, mişcarea ochilor, abilitatea de a inghiţi şi mersul pe jos. În baza acestui verdict încă neconfirmat, Alexia face, de aproape un an, tratament cu corticosteroizi, medicament care, pe termen lung, poate avea efecte dintre cele mai grave. Medicii nu îi pot da însă leacul potrivit pentru boala pe care o suspectează atâta vreme cât existenţa maladiei nu este confirmată prin analize care se fac în Austria sau Polonia, şi care costă nu mai puţin de 5.000 de euro.

"Acum Alexia se află sub observaţia doamnei doctor neurolog Dana Craiu de la Spitalul "Alexandru Obregia". Dumneaei a decis să ii facă Alexiei o serie de teste de sânge şi lichid cefalorahidian pentru a elimina cauzele metabolice şi genetice ale bolii de care suferă. Costul acestor analize este de 5.000 de euro", completează mama fetiţei. Familia Alexiei nu dispune de mijloacele necesare pentru a putea plăti analizele şi transportul probei de lichid cefalorahidian, ce trebuie recoltat în ţară.

Cei care vor şi pot să o ajute pe Alexia să meargă la analize în străinătate, o pot face donând bani în cele două conturi  deschise la BCR, pe numele Carmen Şerban:

RON: RO86RNCB0141104366910001

EUR: RO59RNCB0141104366910002

Mai multe informaţii despre cazul Alexiei puteţi afla vizitând şi pagina ei de web www.alexiaserban.3x.ro.

(Mariana Constandache)


 

Are nevoie urgentă de tratament împotriva leucemiei

leucemieConstantin Toma suferă de leucemie avansată, limfom non Hodkins. El are nevoie urgentă de ajutorul nostru, în vederea începerii tratamentului la Spitalul Fundeni din Capitală. Astăzi dimineaţă (18 iunie 2012), Constantin a plecat deja cu un echipaj al Ambulanţei spre spitalul din Bucureşti. Pentru că boala avansează rapid, e posibil ca bărbatul să aibă nevoie de un transplant cu celule stem în perioada imediat următoare. Această procedură medicală este însă foarte costisitoare, ea necesitând deplasarea la o clinică din afara ţării.  

Persoanele care au posibilitatea şi doresc să îl ajute pe Constantin, o pot face în conturile deschise la Banca Transilvania: RO74BTRL01804201800504XX, pentru euro şi RO28BTRL01801201800504XX, pentru lei. De asemenea, vă aşteptăm să ne contactaţi la redacţia ziarului. Orice ajutor, oricât de mic, poate face diferenţa.

Gabriela, prietena lui Constantin, ne-a spus că în urma articolului apărut în weekend, o cunoştinţă a donat deja familiei bărbatului puţin peste 20 de milioane de lei.

(Remus Basalic)

Citit 2590 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.