APEL UMANITAR/ Viaţa unui copil depinde de scaun rulant

APEL UMANITAR/ Viaţa unui copil depinde de scaun rulant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Georgeta Bianca Şerban s-a născut cu paralizie cerebrală şi cu tetrapareză spastică. Acum, la vârsta de cinci ani şi jumătate, fata trebuie să facă mari eforturi pentru a putea sta în şezut. În primul an de la naştere, mama sa, Constantina Şerban, a observat că fata stătea doar culcată, fără a încerca să se ridice. Îngrijorată, a mers la medic. Aici a aflat cele două diagnostice care aveau să le schimbe viaţa tuturor membrilor familiei Şerban.

"Era inertă ca o legumă. De la un copil la acea vârstă te aştepţi să fie energic şi curios. Am fost de atunci de trei ori la Bucureşti, pentru şedinţe de recuperare. Acum poate doar să stea în fund. Ar însemna mult pentru noi, dar mai ales pentru ea, să poată merge", a spus Constantina Şerban.

Medicii care au consultat-o sunt de părere că Georgeta ar putea merge, însă doar după lungi perioade de recuperare. Un prim pas în realizarea acestui vis ar fi un fotoliu rulant special, al cărui preţ ajunge la 2.000 de lei. Din această sumă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi asigură 1.200. Diferenţa trebuie pusă de familia Georgetei. Cu un tată de asemenea bolnav, cu o mamă fără serviciu şi cu alţi patru fraţi, pentru Georgeta acest cărucior rămâne inaccesibil. Firma gălăţeană care care se ocupă cu aducerea de dispozitive medicale are deja fotoliul pe stoc, aşteptând doar suma de 800 de lei de la familia Şerban. Dacă vreţi să-i oferiţi Georgetei şansa la o viaţă mai bună, prin contribuţia la strângerea acestor bani, puteţi scrie la redacţie, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1072 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.