Evaluaţi acest articol
(28 voturi)
6 comentarii

* Fostul coleg de trupă a lui Sore a trecut cu bine de operaţia prin care i-a fost extirpată tumoarea, dar are nevoie de tratamente costisitoare


Numai părinţii ai căror copii au fost îngenuncheaţi de boală ştiu cum se întoarce lumea cu susul în jos. Cum e să te doară toată fiinţa, pentru că poţi să-ţi smulgi capul, inima, rinichiul, ficatul sau plămânul, după caz, ca să le poţi da copilului să se însănătoşească. Cum îţi vine să-ţi iei aerul de la gură, ca să i-l dai lui. Cum te-ai risipi picătură cu picătură în sângele lui, ca să-i fii medicament. Cum îţi vine să-ţi iei câmpii de atâta suferinţă, dar trebuie să te aduni, pentru că el atunci are cea mai multă nevoie de tine întreg. Cum rămâi fără aer pentru că banii ţi se par ultimul lucru de care ar trebui să depindă viaţa unui om, dar iată că ai nevoie de sume foarte mari de care nu poţi face rost chiar atât de uşor.

Prin astfel de clipe cumplite trece familia unui gălăţean celebru, talentat şi frumos, pentru că boala nu se uită la toate acestea atunci când alege. E vorba de Nony Borşan, fostul coleg de trupă a lui Sore în Lala Band, băiatul sensibil cu voce de aur, care i-a încântat pe gălăţeni de pe vremea când avea cinci ani. Acum are 26 de ani, este înalt ca bradul, este prieten cu vedetele din Bucureşti pe care le admiri şi în preajma cărorar visezi să te afli. Absolvent al Universităţii de Muzică la secţia compoziţie, dar şi al  Facultăţii de Jurnalism, ambele la Bucureşti, Nony Borşan a cucerit o mulţime de oameni prin talentul său, dar şi prin purtarea aleasă pe care a moştenit-o din familia sa. În ciuda vârstei sale destul de mici, i se puteau citi în ochi semnele succesului. Dar acum are de înfruntat o recuperare de lungă durată şi tratamente costisitoare, după ce i s-a extirpat din creier o tumoare cât o portocală. Pe 12 noiembrie, Neluţu a fost operat de către prof. dr. Gorgan Radu Mircea, neurochirurg, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Întreaga echipă de medici a făcut tot ce a putut, operaţia a fost un succes, dar greul nu s-a terminat.

Părinţii lui, Nelu şi Fela Borşan, au făcut întotdeauna eforturi cât nişte eroi pentru a-şi susţine copilul în tot ceea ce a făcut. Şi-ar dori să poată face asta şi acum, dar au nevoie de sprijin din partea noastră. Pentru Nony urmează o perioadă grea de tratamente complexe, pentru ca boala să nu mai recidiveze. Părinţii şi-ar fi dorit să poată merge în străinătate, pentru a-i oferi cât mai multe şanse. Nony a fost sfătuit să rămână însă la Bucureşti, la o clinică particulară, unde oameni de înaltă ţinută profesională îi pot oferi servicii comparabile cu cele din străinătate.

"Avem de făcut o mulţime de evaluări medicale, încă două RMN, încă o biopsie. Teoretic aceste clinici au contracte cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Practic, de câte ori te duci, ţi se spune că s-a epuizat plafonul, iar noi suntem contra cronometru. Fiecare zi contează. Apoi Nony va trebui să înceapă pregătirile pentru tratament. Şi acestea costă în jur de 3.000 de euro. Iar tratamentul în sine poate depăşi şi 10.000 de lei în primă fază. La care se vor adăuga cheltuieli legate de cazarea la Otopeni, lângă clinică, întrucât toate se fac în ambulatoriu, nu ne vor interna. Nici să batem drumurile din Bucureşti la Otopeni zilnic, dus-întors, nu ne permite starea fragilă de sănătate", povesteşte tatăl tânărului.

E rândul nostru, admiratori, prieteni, foşti colegi sau pur şi simplu oameni din acest oraş să-l ajutăm pe Nony să învingă boala. Oricine poate şi doreşte să ajute, are la dispoziţie conturile, în lei: RO32RNCB0318032335980001 şi RO50RNCB0522100915250001, precum şi contul în euro: RO09RNCB0141100915250001, deschise la BCR, titular Borşan Mihai Ionel.

Cei care vor să-i trimită cuvinte de încurajare pe Facebook - pot face acest lucru aici.

Puteţi asculta aici una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Nony Borşan:

Citit 13812 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 16:57

6 comentarii

 • postat de Nelu Borsan Vineri, 11 Decembrie 2015 21:16 37.128.225.*** Link la comentariu
  0
  4

  Multumesc ! Dati-mi, va rog, adresa dv-stra de email sau contactati-ma la tel. 0785 401 901.............desi costurile ne vor depasi, cu siguranta ! Dar speranta moare ultima.......... Sanatate !

  Raportează
 • postat de Flavia Vineri, 11 Decembrie 2015 19:01 212.174.3.*** Link la comentariu
  1
  6

  Buna seara, sfatul meu este sa mergeti de urgenta la Centrul Medical Anadolu din Istanbul, locul 4 mondial ca echipamente si experienta in tratarea cancerului. Ati fost sfatuiti sa ramaneti in Romania... nu va sfatuiesc indiferent cat de mare este reclama pentru clinicile noastre particulare... este vorba de copilul Dvs, sunt sigura ca doriti sa beneficieze de cea mai buna sansa! Va pot da detalii in privat daca ma contactati pe email. Daca pot sa va ajut, o fac cu inima deschisa pt ca si familia noastra trece printr-o mare incercare in acest moment. Cu drag, o galateanca ce se afla acum la Clinica Anadolu

  Raportează
 • postat de Cristina Duminică, 06 Decembrie 2015 21:07 78.97.144.*** Link la comentariu
  0
  11

  Multa sanatate iti dorim din suflet,Nony!!! Dumnezeu cel Atotputernic sa-ti dea puterea si energia necesara sa treci cu bine prin acest impas. Multa incredere in tine, in parintii tai care te iubesc mult si iti sunt alaturi, cat si in medicii care te trateaza sa scapi definitiv de aceasta crancena boala... Suntem alaturi de tine!!!!!!!!!!!!!! Insanatosire grabnica si nu uita: "O lupta-i viata, deci TE LUPTA!!!"

  Cu drag,
  Cristina si Amir

  Raportează
 • postat de DORU MELECCIU Duminică, 06 Decembrie 2015 18:45 79.116.98.*** Link la comentariu
  0
  12

  II DORESC LUI NONY SA TREACA PESTE ACESTE CLIPE GRELE , II DORESC INSANATOSIRE GRABNICA !SUNTEM ALATURI DE FAMILIA SA .SA FII TARE NONY , SUNTEM DE PARTEA TA , TE VOM AJUTA .

  Raportează
 • postat de IonV Duminică, 06 Decembrie 2015 01:16 5.13.129.*** Link la comentariu
  0
  16

  In tot acest calvar prin care trece acest copil minunat , numai parinte sa nu fii ! Sunt alaturi de Nony si de parintii lui ! Curaj , oameni dragi , va fi bine , Nony e tanar si poate lupta sa scape definitiv de acest pericol urias !

  Raportează
 • postat de Georgeta Sâmbătă, 05 Decembrie 2015 08:42 5.13.135.*** Link la comentariu
  0
  31

  Insanatosire grabnica, baiat scump ! Suntem alaturi de tine si de familia ta !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.