Un talent al Galaţiului se luptă cu boala - NONY BORŞAN are nevoie de noi (VIDEO)

Un talent al Galaţiului se luptă cu boala - NONY BORŞAN are nevoie de noi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

* Fostul coleg de trupă a lui Sore a trecut cu bine de operaţia prin care i-a fost extirpată tumoarea, dar are nevoie de tratamente costisitoare


Numai părinţii ai căror copii au fost îngenuncheaţi de boală ştiu cum se întoarce lumea cu susul în jos. Cum e să te doară toată fiinţa, pentru că poţi să-ţi smulgi capul, inima, rinichiul, ficatul sau plămânul, după caz, ca să le poţi da copilului să se însănătoşească. Cum îţi vine să-ţi iei aerul de la gură, ca să i-l dai lui. Cum te-ai risipi picătură cu picătură în sângele lui, ca să-i fii medicament. Cum îţi vine să-ţi iei câmpii de atâta suferinţă, dar trebuie să te aduni, pentru că el atunci are cea mai multă nevoie de tine întreg. Cum rămâi fără aer pentru că banii ţi se par ultimul lucru de care ar trebui să depindă viaţa unui om, dar iată că ai nevoie de sume foarte mari de care nu poţi face rost chiar atât de uşor.

Prin astfel de clipe cumplite trece familia unui gălăţean celebru, talentat şi frumos, pentru că boala nu se uită la toate acestea atunci când alege. E vorba de Nony Borşan, fostul coleg de trupă a lui Sore în Lala Band, băiatul sensibil cu voce de aur, care i-a încântat pe gălăţeni de pe vremea când avea cinci ani. Acum are 26 de ani, este înalt ca bradul, este prieten cu vedetele din Bucureşti pe care le admiri şi în preajma cărorar visezi să te afli. Absolvent al Universităţii de Muzică la secţia compoziţie, dar şi al  Facultăţii de Jurnalism, ambele la Bucureşti, Nony Borşan a cucerit o mulţime de oameni prin talentul său, dar şi prin purtarea aleasă pe care a moştenit-o din familia sa. În ciuda vârstei sale destul de mici, i se puteau citi în ochi semnele succesului. Dar acum are de înfruntat o recuperare de lungă durată şi tratamente costisitoare, după ce i s-a extirpat din creier o tumoare cât o portocală. Pe 12 noiembrie, Neluţu a fost operat de către prof. dr. Gorgan Radu Mircea, neurochirurg, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Întreaga echipă de medici a făcut tot ce a putut, operaţia a fost un succes, dar greul nu s-a terminat.

Părinţii lui, Nelu şi Fela Borşan, au făcut întotdeauna eforturi cât nişte eroi pentru a-şi susţine copilul în tot ceea ce a făcut. Şi-ar dori să poată face asta şi acum, dar au nevoie de sprijin din partea noastră. Pentru Nony urmează o perioadă grea de tratamente complexe, pentru ca boala să nu mai recidiveze. Părinţii şi-ar fi dorit să poată merge în străinătate, pentru a-i oferi cât mai multe şanse. Nony a fost sfătuit să rămână însă la Bucureşti, la o clinică particulară, unde oameni de înaltă ţinută profesională îi pot oferi servicii comparabile cu cele din străinătate.

"Avem de făcut o mulţime de evaluări medicale, încă două RMN, încă o biopsie. Teoretic aceste clinici au contracte cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Practic, de câte ori te duci, ţi se spune că s-a epuizat plafonul, iar noi suntem contra cronometru. Fiecare zi contează. Apoi Nony va trebui să înceapă pregătirile pentru tratament. Şi acestea costă în jur de 3.000 de euro. Iar tratamentul în sine poate depăşi şi 10.000 de lei în primă fază. La care se vor adăuga cheltuieli legate de cazarea la Otopeni, lângă clinică, întrucât toate se fac în ambulatoriu, nu ne vor interna. Nici să batem drumurile din Bucureşti la Otopeni zilnic, dus-întors, nu ne permite starea fragilă de sănătate", povesteşte tatăl tânărului.

E rândul nostru, admiratori, prieteni, foşti colegi sau pur şi simplu oameni din acest oraş să-l ajutăm pe Nony să învingă boala. Oricine poate şi doreşte să ajute, are la dispoziţie conturile, în lei: RO32RNCB0318032335980001 şi RO50RNCB0522100915250001, precum şi contul în euro: RO09RNCB0141100915250001, deschise la BCR, titular Borşan Mihai Ionel.

Cei care vor să-i trimită cuvinte de încurajare pe Facebook - pot face acest lucru aici.

Puteţi asculta aici una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Nony Borşan:

Citit 17146 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.