APEL UMANITAR | La doar doi ani, Alessia este grav bolnavă

APEL UMANITAR | La doar doi ani, Alessia este grav bolnavă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Alessia Ioana este un îngeraş în vârstă de doi ani, care are o copilărie mult prea crudă şi zbuciumată. Este singură la părinţi şi este minunea şi sufletul familiei. Până acum două luni, fetiţa a avut o viaţă obişnuită, a crescut într-o familie iubitoare şi s-a dezvoltat normal. Nimeni nu s-a gândit vreo secundă că ar putea apărea ceva care să îi tulbure existenţa. Însă, din luna martie, au apărut primele simptome, mai exact: crize puternice de plâns, apoi la scurt timp a început să vomite în timpul nopţii, mioclonii (spasme musculare în somn), pierderea echilibrului şi o iritabilitate permanentă nejustificată.

A fost diagnosticată cu opsoclonys myoclonus, sindrom ataxic cu afectarea mersului independent, encefalopatie inflamatorie, tulburări severe ale dispoziţiei şi somnului, anomalii imagistice osoase şi intraabdominale.

În prezent, părinţii au plecat cu Alessia la Roma, unde aşteaptă ca medicii să le spună un diagnostic clar şi să îi prescrie fetiţei un tratament, care să îi încetinească evoluţia bolii şi să o pregătească, în timp, pentru o eventuală intervenţie chirurgicală. Acum, trupşorul ei firav este mult prea slăbit şi nu ar rezista unei operaţii.

Micuţa are nevoie de sprijin financiar, pentru tratament şi investigaţii, care nu pot fi acoperite în totalitate de părinţi. Cei care îşi doresc să doneze un bănuţ, pentru o speranţă la viaţă o pot face în conturile bancare: RO73RNCB0141082544000003 (lei) şi RO46RNCB0141082544000004 (euro), pe numele Marian Ambruş.

Citit 21270 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.