APEL UMANITAR | Să o ajutăm împreună pe Cristiana!

APEL UMANITAR | Să o ajutăm împreună pe Cristiana!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În preajma sărbătorilor „Sfântului Apostol Andrei”, gândurile noastre se îndreaptă în acest weekend către Cristiana Paraschiv din Galaţi, în vârstă de 19 ani, elevă a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, clasa a XI-a, școlarizată la domiciliu, în beneficiul căreia Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, mai multe proiecte educative și filantropice.

Cristiana suferă de afecțiuni extrem de rare și de grave: narcolepsie și catalepsie, epilepsie criptogenetică generalizată, deficit de factor 8 și 9 și hipofibrinogenemie. „Narcolepsia și catalepsia îi induc fiicei mele o stare de somnolență care durează între cinci-zece, chiar douăsprezece zile. Ultima criză a fost în luna octombrie și am mulțumit încă odată lui Dumnezeu că s-a trezit la viață după cele zece zile de somn”, spune Ana Paraschiv, mama Cristianei. Fata are nevoie de Xyrem 500 mg, medicament care trebuie cumpărat din străinătate, nefiind comercializat la noi în țară, deși este cuprins în nomenclatorul Agenției Naționale a Medicamentului. Pe lângă ședințele de recuperare fizică și multe alte medicamente necesare tratamentului, susținute de Casa de Asigurări de Sănătate, Cristiana are nevoie, lunar, de două astfel de flacoane, care, în total, costă 5.000 lei/lună...

În semn de solidaritate cu suferința Cristianei și pentru sensibilizarea opiniei publice, Arhiepiscopia Dunării de Jos va organiza duminică, 26 noiembrie 2017, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, pe Faleza Dunării, Crosul „Împreună pentru Cristina!”. Sunt invitați tinerii din liceele gălățene, pregătiți fizic și cu aprobare medicală în acest scop. Adunarea participanților se va face în perimetrul restaurantelor „Pescăruș” și „Nic-Nic”, iar startul se va da la ora 13,00.   

În aceeaşi zi, de la ora 17, 30, în „Aula Magna” a Universității „Dunărea de Jos” din Galați (str. Domnească nr. 111), va avea loc un concert caritabil susţinut de tineri talentați din instituțiile de învățământ care au preocupări artistice. La finalul concertului, puteţi cumpăra obiecte din hârtie şi materiale textile, numai bune de împodobit bradul, confecționate de Cristiana și de copiii din cadrul unor „ateliere de mâini îndemânatice” din Eparhia Dunării de Jos, în tehnicile quilling și origami. Fondurile adunate vor fi dăruite familiei Paraschiv.

Citit 7840 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.