Abia introduse, SENSURILE UNICE vor fi suspendate

Abia introduse, SENSURILE UNICE vor fi suspendate
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Odată cu modernizarea străzii Basarabiei, pe segmentul cuprins între străzile Traian (Baia Comunală) şi Mihai Bravu, noile sensuri unice introduse, de curând, în centrul vechi al oraşului, în arealul Basarabiei - Mihai Bravu - Domnească - Prundului - Traian, vor fi, cel mai probabil, suspendate, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

"Să ştiţi de pe acum, nu înseamnă retractare, ci vom ajunge la o formă de suspendare pe perioada cât strada Basarabiei va fi în refacere, pentru că tot traficul de pe Basarabiei ar trebui să fie preluat de aceste străduţe. Încă analizăm cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere posibilitatea suspendării, pe o perioadă de câteva luni, cât se modernizează Basarabiei", a spus edilul.

Pucheanu a precizat că, în ciuda criticilor lansate de către unii şoferi pe reţelele de socializare, nemulţumiţi de introducerea sensurilor unice, parţial sau în totalitate, pe cele 23 de străzi din centrul vechi al oraşului şi zona Parcului CFR, municipalitatea nu va reveni asupra deciziei. "Ne transformăm încet, încet în experţi în trafic, toată lumea ştie ce e mai bine. De orice altceva era nevoie, mai puţin de ce s-a făcut în ziua respectivă. S-a tot scris despre numărul mare de accidente ce se întâmplă în zona aceea de străzi. Toată lumea merge pe principiul că nu sunt nici pe departe atât de circulate, cum sunt cele principale, intră fără să se asigure în intersecţii. Este un proiect mai vechi al Primăriei, care a primit toate avizele de la instituţiile care au capacitatea de a opina într-un astfel de proiect. Legat de opiniile de pe Facebook, cred că este doar o formă ce ţine de obişnuinţă decât de un impact negativ asupra traficului din zonele respective. Atâta timp cât specialiştii şi-au dat avizul, nu văd de ce ar trebui să retractăm", a declarat primarul Galaţiului.

Acesta a ţinut să sublinieze că nici în ceea ce priveşte trecerile de pietoni supraînălţate, care urmează să fie realizate pe Faleza Superioară, municipalitatea nu va da înapoi, întrucât, în opinia autorităţilor, este singura formă care îi poate determina pe mulţi dintre participanţii la trafic să fie responsabili şi precauţi. "Dacă nu vezi ditamai dâmbul, ca să citez din ceea ce spun nemulţumiţii, cum ai putea vedea un copil, un biciclist? Probleme au fost, în primă fază, şi cu trecerea supraînălţată de la Parcul "Viva", acolo unde au dispărut, însă, accidentele. Amintiţi-vă câţi copii, câţi părinţi împreună cu copii, câţi biciclişti au fost luaţi pe capotă tocmai pentru că toată lumea, în zona aceea de Faleză, găseşte de cuviinţă să tureze motoarele. Siguranţa cetăţenilor municipiului Galaţi este mult mai importantă decât baia de ulei a unui BMW".

Edilul şef nu a ştiut să spună când vor începe lucrările de modernizare a străzii Basarabiei, întrucât autorităţile mai aşteaptă avizul unei instituţii pentru a putea da startul lucrărilor.

Citit 13395 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.