Cum să evitaţi ambuteiajele în trafic. AFLĂ despre ce proiect este vorba

Cum să evitaţi ambuteiajele în trafic. AFLĂ despre ce proiect este vorba
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Proiect PNL pentru un Galaţi inteligent. Care participant la trafic nu şi-ar dori să ştie în timp real unde sunt ambuteiaje sau străzi în lucru şi care ar fi rutele alternative pentru a le ocoli şi ajunge repede şi în siguranţă la destinaţie? Acest fapt va fi posibil graţie deciziei luate de Consiliul Local, la iniţiativa grupului PNL, de înscriere a municipiului Galaţi în Programul Waze Connected Citizens.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei de PNL Galaţi, programul Waze Connected Citizens are ca scop îmbunătăţirea şi creşterea eficienţei şi a confortului cetăţenilor în materie de trafic rutier în zonele urbane, printr-un schimb de informaţii cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră.

Prin înscrierea Galaţiului în acest program, principalii beneficiari vor fi participanţii la trafic, care vor primi informaţii în timp real despre desfăşurarea de adunări publice şi alte activităţi ce se desfăşoară pe drumurile publice şi care implică aglomerări de persoane. Informaţiile primite vor fi însă şi din sfera lucrărilor de construcţii, modernizare sau reabilitare aflate în desfăşurare pe diferite străzi din municipiul Galaţi oferindu-le participanţilor la trafic posibilitatea alegerii unei rute alternative. „Marele avantaj este acela că municipalitatea va avea acces la datele de trafic colectate de aplicaţia Waze, date cu ajutorul cărora va putea afla cu exactitate unde şi în ce interval orar se formează ambuteiaje, numărul critic de participanţi la trafic de la care acestea încep sa apară pe un anumit sector de drum, pe unde ar putea fi traficul deviat pentru a fi evitate, dar şi date privind traficul generat de naveta ocupaţională şi soluţiile prin care acesta ar putea fi îmbunătăţit”, se precizează în comunicat. Practic, toate studiile de trafic vor putea fi realizate mult mai repede şi mai uşor atingând astfel unul din obiectivele specifice din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi anume „Timpi de călătorie diminuaţi şi exactitate crescută a deplasărilor pentru persoane şi bunuri”.

Iniţiatorul proiectului este consilierul local PNL Alexandru Şerban, alături de colegii lui Ion Cordoneanu, Angela Ivan, Paul Găvănescu, Onuţ Atanasiu, Claudiu Iacob şi Laurenţiu Ichim. În opinia liberalilor, acesta este primul pas al Galaţiului pentru a deveni un oraş de tip „smart”, adică un oraş care folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăţi transportul public, un pas prin care intră, în sfârşit, în era conectivităţii.

Citit 4282 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 16:00

1 comentariu

 • postat de Dragos
  Miercuri, 05 Septembrie 2018 13:06
  109.166.130.***
  In sfarsit are cineva o viziune asupra lucrurilor. Felicitari initiatorilor!
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.