”Vrem să unim Galaţiul cu ţara!” Şoferii au protestat pentru autostradă, pe Faleză
Foto: Foto: GSDG

”Vrem să unim Galaţiul cu ţara!” Şoferii au protestat pentru autostradă, pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Sute de şoferi din Galaţi s-au aliniat vineri, 15 martie, protestului naţional vizavi de necesitatea construirii de autostrăzi. Lipsit de o astfel de facilitate, Galaţiul resimte din plin absenţa unor şosele de mare viteză care să asigure atât legătura cu celelalte zone ale ţării, cât şi atragerea investitorilor, fapt care a fost pus pe tapet de şoferii adunaţi pe Faleza Superioară.

„Nu vrem să mai fim la capătul lumii, vrem să putem circula decent spre orice colţ din ţara asta, să nu dureze mai mult un drum prin ţară decât să ajungem, să zicem, de la graniţa vestică în Austria sau Germania, cu maşina. Vrem măcar o autostradă care să îi facă pe alţii să vrea să ajungă la noi, dacă aeroport nu avem!”, ne-a spus Sorin, unul dintre participanţii la ineditul miting. Nemulţumirile şoferilor gălăţeni, adunaţi sub egita „Şi eu vreau autostradă” au atins şi zona infrastructurii locale. Străzile şi drumurile naţionale din judeţ nu sunt în cea mai bună stare, situaţii resimţite de nenumărate ori în trafic, dar şi în buzunarele şoferilor siliţi să îşi repare maşinile.

„E necesar să avem şosele de mare viteză, dar şi mai necesar este să avem străzi bune, nu să ne rupem maşinile prin oraş. Faceţi comparaţie cu străzi din Braşov, din Sibiu, nu mai zic de Cluj sau Oradea. La noi, dacă o stradă nu e dezastru, e recent asfaltată şi laf el de recent cârpită, pentru că se strică. Ori lucrările se fac de mântuială, ori sunt alte cauze care nu sunt luate în seamă la momentul potrivit şi plătim cu toţii, şi cu drumuri proaste, şi cu maşini distruse”, a fost de părere Cristian, un şofer profesionist, angajat la un distribuitor de materiale de construcţii.

Citit 9481 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:33

7 comentarii

 • postat de Epidemia drumurilor noastre, murim pe capete.
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 10:51
  213.233.101.***
  Că stăm pe drum din anii noștri din viață, treacă de la noi, avem educația cozii, chiar dinainte de '89 și azi, pe la taxe și impozite, sănătate, totul fiind azi, birocrație bugetată din buzunarul fraierilor de români. Beleua este că murim pe capete pe șoselele României, de parcă suntem în epidemie auto, îngrămădeală pe șosele, depășirile sunt riscante, la mustață, schimbări de direcție surprinzătoare, spre șosele comunale, tarlale, treceri prin comune, cât cuprinde, nu lăsăm niciuna, normal, sunt drumuri proiectate, tocmai din monarhiei, punem în pericol viețile sătenilor, bașca, animale sălbatice sau din curțile sătenilor scăpate...ce mai, murim pe capete, indiferent de vârstă.
  0
  5
  Raportează
 • postat de caddy
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 08:31
  5.13.132.***
  Se vede ca multi o freaca in acest oras, la muncaaa!!
  2
  5
  Raportează
 • postat de Democratul
  Sâmbătă, 16 Martie 2019 00:07
  79.116.106.***
  Autostrazile nu se construiesc cu # ! Hastagul # este simbollul noii securitati si inlocuieste cu succes "secera si ciocanul".
  37
  9
  Raportează
 • postat de Paul Mironov
  Vineri, 15 Martie 2019 20:01
  5.13.171.***
  Vrem AEROPORT la Galati!
  4
  20
  Raportează
 • postat de Remus
  Vineri, 15 Martie 2019 19:47
  82.137.9.***
  Ați manifestat și cu ce Țară la DORIȚI să fiți uniți prin AUTOSTRĂZI ???? DE ce.??? Păi de la Siret de la Brăila încolo Noi Moldovenii nu mai ÎNCĂPEM in Bugetul României Doar dacă ne separam și mai vor UNIRE CU MOLDOVA/// IN REST E BINE SI LA VARĂ CALD SI SPERĂM CA CINEVA DE UNDEVA NU INTRODUCE TAXĂ PE ENERGIA SOLARĂ CĂ PE APA METEORICĂ AU INTRODUS /// MAI MULT DE METRU DE AUTOSTRADĂ inaugurat cu bocitoare pe Pământul Moldovei mai PUPĂM CUM A AFIRMAT UN ISTORIC DIN BANAT /// ADICĂ CAND VIN RUȘII CĂ EI NU DAU LA MOLDOVENI NICI UN BĂNUȚ
  15
  9
  Raportează
 • postat de D
  Vineri, 15 Martie 2019 19:22
  86.124.167.***
  Votăm de 30 de ani aceeași oameni cărora nu le pasă de Galați. Am ajuns un oraș de unde pleacă 90% din tinerii care termină liceul, datorită lipsei de perspectivă. Dacă nici acum nu realizăm dezastrul, ne meritam soarta.
  1
  38
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 15 Martie 2019 18:51
  86.124.203.***
  Hmm, si care e logica acestui protest? Asa determini guvernul sa faca autostrada, stand pe loc in trafic?? Inteligenta maxima, n-am ce zice...
  36
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.