”Vrem să unim Galaţiul cu ţara!” Şoferii au protestat pentru autostradă, pe Faleză
Foto: Foto: GSDG

”Vrem să unim Galaţiul cu ţara!” Şoferii au protestat pentru autostradă, pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Sute de şoferi din Galaţi s-au aliniat vineri, 15 martie, protestului naţional vizavi de necesitatea construirii de autostrăzi. Lipsit de o astfel de facilitate, Galaţiul resimte din plin absenţa unor şosele de mare viteză care să asigure atât legătura cu celelalte zone ale ţării, cât şi atragerea investitorilor, fapt care a fost pus pe tapet de şoferii adunaţi pe Faleza Superioară.

„Nu vrem să mai fim la capătul lumii, vrem să putem circula decent spre orice colţ din ţara asta, să nu dureze mai mult un drum prin ţară decât să ajungem, să zicem, de la graniţa vestică în Austria sau Germania, cu maşina. Vrem măcar o autostradă care să îi facă pe alţii să vrea să ajungă la noi, dacă aeroport nu avem!”, ne-a spus Sorin, unul dintre participanţii la ineditul miting. Nemulţumirile şoferilor gălăţeni, adunaţi sub egita „Şi eu vreau autostradă” au atins şi zona infrastructurii locale. Străzile şi drumurile naţionale din judeţ nu sunt în cea mai bună stare, situaţii resimţite de nenumărate ori în trafic, dar şi în buzunarele şoferilor siliţi să îşi repare maşinile.

„E necesar să avem şosele de mare viteză, dar şi mai necesar este să avem străzi bune, nu să ne rupem maşinile prin oraş. Faceţi comparaţie cu străzi din Braşov, din Sibiu, nu mai zic de Cluj sau Oradea. La noi, dacă o stradă nu e dezastru, e recent asfaltată şi laf el de recent cârpită, pentru că se strică. Ori lucrările se fac de mântuială, ori sunt alte cauze care nu sunt luate în seamă la momentul potrivit şi plătim cu toţii, şi cu drumuri proaste, şi cu maşini distruse”, a fost de părere Cristian, un şofer profesionist, angajat la un distribuitor de materiale de construcţii.

Citit 9834 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.