Noi limite ale emisiilor de dioxid de carbon

Noi limite ale emisiilor de dioxid de carbon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Planurile pentru reducerea până în 2030 a emisiilor de gaze cu efect de seră provenind de la autoturisme şi camionete, convenite deja informal cu Consiliul, au fost votate miercuri, 27 martie, la sesiunea Parlamentului European de la Strasbourg.

Eurodeputaţii şi miniştrii UE au convenit asupra unui obiectiv de 37,5 la sută de reducere a emisiilor pentru întregul parc de autoturisme noi de la nivelul Uniunii, precum şi asupra reducerii emisiilor de dioxid de carbon cu 31 la sută pentru vehiculele utilitare. 

Producătorii ale căror emisii medii depăşesc limitele impuse vor trebui să plătească o taxă pe emisiile în exces. 

De asemenea, noile reglementări prevăd realizarea unor analize complete ale ciclului de viaţă a emisiilor la nivel european, urmând ca până în 2030 să fie evaluată posibilitatea elaborării unei metodologii comune la nivelul Uniunii pentru evaluarea şi raportarea consecventă a datelor privind emisiile. 

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, transportul rutier generează cea mai însemnată cantitate de emisii de gaze cu efect de seră şi este responsabil de aproximativ 20 la sută din totalul emisiilor la nivel european.

Citit 3641 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.