Maşini multe, locuri de parcare insuficiente (FOTO)

Maşini multe, locuri de parcare insuficiente (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Imaginile cu o stradă Traian desprinsă parcă din filmele de război sunt încă vii, fără îndoială, în memoria multor gălăţeni. Drumul pe care odată era o adevărată aventură să mergi cu maşina se prezintă astăzi mai mult decât decent. Cartierul din jurul Spitalului Militar nu duce însă lipsă de probleme.

Toată zona de case cuprinsă între străzile Traian şi Coşbuc arată îngrijit. Cu unele excepţii, străzile au fost asfaltate, iar trotuarele au fost modernizate. Nu în puţine curţi, în locul caselor vechi care stăteau să cadă se ridică acum vile impozante.

Înflorirea cartierului a venit însă la pachet cu o serie de probleme, pentru care, momentan, autorităţile locale par să nu aibă soluţii. Principala problemă pare să fie cea a locurilor de parcare. Atât pe Traian, cât şi pe străzile din spatele Spitalului Militar, zeci de maşini sunt lăsate pe trotuare sau pe prima bandă de mers. Uneori, atunci când autoturismele sunt parcate perpendicular cu strada, pietonii sunt nevoiţi să coboare de pe trotuar pentru a le putea ocoli.

Nicolae Popescu are 65 de ani şi locuieşte pe strada Bucovinei de când s-a născut. "Înainte, cartierul nu era neapărat periculos, însă erau mult mai mulţi hoţi decât acum. Băieţii erau specializaţi: unii furau butelii, alţii găini şi tot aşa. Acum, zona a devenit una liniştită şi bine văzută. Din păcate, pentru cine ar vrea să se mute aici, nu prea se găsesc case de vânzare. Problema cartierului o reprezintă locurile de parcare, care sunt mult prea puţine. Oamenii sunt nevoiţi să parcheze pe trotuare şi ştiu că a venit şi Poliţia Locală şi a dat amenzi", ne-a spus Nicolae Popescu.

De fapt, cu excepţia locuitorilor cartierului care au garaj în curte, toţi ceilalţi sunt nevoiţi să parcheze la limita legii. În fiecare dimineaţă, în zilele lucrătoare, în zona din faţa Spitalului Militar se creează haos. Zeci de maşini sunt parcate de o parte şi de alta a străzii Traian, unele chiar pe trecerile de pietoni sau pe locurile pentru taximetrişti. Autoturismele lăsate lângă treceri îi împiedică pe şoferi să-i vadă pe pietonii care păşesc pe zebră, ceea ce poate crea situaţii periculoase.

Fiecare bancă cu gunoaiele ei

Joia trecută, atunci când am mers în zona Parcului Rizer, coşurile de gunoi din parc erau deja golite, iar pungile cu gunoaie erau luate de angajaţii Ecosal. La doar câţiva metri de coşuri, în jurul băncilor din parc, zăceau însă gunoaie de tot felul aruncate în iarbă. Această mizerie contrasta cu restul parcului, care era curat şi destul de bine întreţinut.

Joi, venim în Micro 17

"Viaţa liberă" continuă deplasările în cartierele Galaţiului, pentru a afla direct de la cititori care sunt problemele cu care gălăţenii se confruntă. Astfel, joi, 24 octombrie, între orele 9,00 şi 9,30, vă aşteptăm în Micro 17, la chioşcul de ziare din faţa Poştei, pentru a ne spune ce vă nemulţumeşte şi pentru a le sugera autorităţilor ce soluţii pot lua pentru înfrumuseţarea cartierului. Ne puteţi transmite sesizările şi pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2334 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.