Sute de șoferi se pun în pericol pe calea ferată

Sute de șoferi se pun în pericol pe calea ferată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 2.600 de șoferi au fost depistați încălcând regulile de circulație în zona căilor ferate din toată țara. Asta au constatat polițiștii de la Transporturi, care într-o singură zi au surprins cum conducătorii auto nesocotesc obligațiile privind traversarea liniilor de tren și conduita preventivă în astfel de situații. Din miile de amenzi aplicate, peste 300 au fost date efectiv pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, unor șoferi care nu s-au asigurat ori au făcut manevre periculoase.

"În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 2.612 sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2017 pentru alte abateri prevăzute de legislația rutieră și 275 pentru alte fapte. În urma neregulilor la regimul rutier, polițiștii au constatat 16 infracţiuni și au reținut 238 de permise de conducere, dintre care 81 au fost reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 18 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerile la nivel cu calea ferată și 139 pentru alte abateri", se precizează în comunicatul Poliției Române.

Nici șoferii care conduceau mașini defecte ori cei care le-au supradotat, contrar prevederilor legale, nu au scăpat, 98 dintre ei fiind lăsați fără certificatele de înmatriculare.

Citit 1885 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2020 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.