Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Markus Duesmann, CEO al companiei auto germane Audi, crede că automobilele electrice ale viitorului vor avea autonomie mai redusă, deoarece vor include pachete mai mici de baterii. „Să pui baterii uriașe pentru mii de kilometri, nu sunt sigur că aceasta este tendința… Pachetele de baterii vor fi mai mici deoarece rețeaua de stații de încărcare se va dezvolta”, a declarat Duesmann, într-un interviu acordat CNET.

Potrivit lui, posesorii de automobile Audi vor avea nevoie de timp pentru a se adapta la noua realitate. „Astăzi mergi la stația de carburanți să îți iei combustibilul și este foarte natural modul în care îți procuri energia pentru deplasarea cu mașina. Cu mașinile electrice nu este chiar atât de natural, trebuie să îți ajustezi comportamentul la acest nou mod de viață. Dar după ce te obișnuiești, cred că dimensiunile bateriilor vor începe să scadă, deoarece acestea fac ca mașinile să fie grele și scumpe”, a explicat șeful Audi.

Un studiu recent a arătat că posesorii de mașini electrice parcurg cu acestea jumătate din numărul de kilometri pe care îl parcurg proprietarii de automobile cu motoare tradiționale. Astfel, în medie, un vehicul electric parcurge 8.530 de km pe an, în SUA, potrivit National Bureau of Economic Research (NBER).

Sursa: go4it.ro

Citit 1150 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 20:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro