Prinși la volan fără permis, dar cu alcool la bord

Prinși la volan fără permis, dar cu alcool la bord
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiștii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Foltești au depistat în trafic două autoturisme conduse de doi bărbați care nu dețineau permise de conducere pentru nicio categorie, unul dintre aceștia aflându-se și sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 12 spre 13 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei de Frontieră Foltești au oprit în trafic, pe raza comunei Frumușița, județul Galați, două autoturisme, conduse de un cetățean moldovean, respectiv, de un cetățean român. Luați la întrebări de oamenii legii, cei doi șoferi nu au putut prezenta permisele de conducere în baza cărora se aflau la volan. În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că aceștia nu au obținut dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. 

Poliţiştii au observat, în urma discuțiilor cu cei doi, un miros de băutură venind dinspre cetățeanul român, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul Poliției Rutiere Galați, pentru a fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost însoțită la Spitalul Județean Galați, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. În cauzele înregistrate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Galați, inspector principal de poliție Mădălina Carp.

Citit 750 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.