Uzina Mecanică Dacia a produs două milioane de cutii de viteze

Uzina Mecanică Dacia a produs două milioane de cutii de viteze
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia (UMCD) a fabricat două milioane de cutii de viteze JH în cei zece ani de la lansarea acestui tip de produs, a anunţat constructorul auto.

Unitatea cu numărul 2.000.000 a fost produsă luni, se arată într-un comunicat Dacia. Cutia de viteze de tip JH3*057 va echipa un vehicul Logan fabricat în uzina Renault Pars din Iran.

În prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucrează 50 de operatori şi se produc 20 referinţe de cutii. Capacitatea liniei de instalare este de 860 cutii de viteze/echipă.

Cutiile asamblate în UMCD sunt livrate către Uzina Vehicule Dacia şi uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia.

În cadrul UMCD este fabricată şi cutia de viteze TL, care echipează diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) şi Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuală de ultima generaţie şi este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan.

Uzina este cea de a doua unitate mecanică din grupul Renault la nivel mondial, fiind organizată în şase departamente de fabricaţie - Motoare, Cutii de viteze J, Cutii de viteze TL, Aluminiu, Sudură/Presaj, Asamblaj/Cataforeză/Uzinaj).

Citit 3070 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.