Chevrolet la 100 de ani

Chevrolet la 100 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chevrolet a marcat 100 de ani de existenţă a mărcii în cadrul unui eveniment organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, la La Chaux-de-Fonds, în Elveţia - locul naşterii fondatorului Louis Chevrolet - care a inclus o prezentare a maşinilor brandului, dar şi drive teste cu cele mai noi modele.

2011 este un an special pentru brandul american: în 1911 s-a născut fondatorul mărcii, Louis Chevrolet, în Elveţia. Tot aici, americanii s-au gândit să-şi sărbătorească importantul centenar, mai ales că este vorba de o marcă total reîmprospătată şi cu o nouă filosofie: "Cool American Brand".

Pentru că se vorbeşte despre aniversarea a 100 de ani de existenţă a mărcii Chevrolet, acest lucru a însemnat şi câteva surprize pentru cei prezenţi la eveniment. Vizitatorii au fost transpuşi în istorie graţie maşinilor de epocă ce i-au transportat până la cina festivă, desfăşurată într-un cadru excelent gândit, cu trimiteri directe la toate momentele importante din istoria omenirii, asociate, inevitabil, cu Chevrolet. Şi asta deoarece jumătate dintre maşinile produse de compania General Motors poartă sigla Chevrolet.

Pentru a demonstra că nu a renunţat la rădăcinile sale americane, Chevrolet le-a pus la dispoziţie invitaţilor modelul sportiv Camaro, un nume binecunoscut printre fanii fenomenului "muscle car". Cu un motor V8 de 6,2 litri şi 432 CP, maşina care a apărut în blockbuster-ul "Transformers" va ajunge şi în România în noiembrie. O maşină care respiră spirit american şi care va atrage atenţia tuturor, mai ales graţie sonorităţii motorului său.

În contradicţie cu fenomenul "muscle car", invitaţii au avut ocazia să testeze şi Chevrolet Volt, o maşină electrică remarcabilă în primul rând datorită sistemului "range extender", ce presupune prezenţa unui motor pe benzină suplimentar, care, după terminarea bateriilor, îi permite celui de la volan să mai parcurgă încă 400 de kilometri, pe lângă cei 80 de kilometri în regim electric.

Între aceste două extreme, Chevrolet vine în premieră cu motorul diesel de 1,3 litri pe micul Aveo, care promite un succes comercial foarte bun, graţie comportamentului său şi, mai ales, al consumului şi emisiilor scăzute.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcată evoluţia fulminantă a lui Chevrolet Cruze în campionatul WTCC, unde a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, titlul la constructori şi piloţi. O performanţă surprinzătoare şi care reflectă potenţialul pe care firma americană îl are.

Prin urmare, după un secol, Chevrolet pare mai tânără decât oricând, cu o gamă de modele foarte atractive, atât ca stil, dar şi ca echipări, o gamă adaptată tuturor cerinţelor clienţilor actuali de maşini.

Citit 2727 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2011 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.