POLIȚA RCA ar putea fi PLĂTITĂ ÎN RATE
Foto: Arhiva VL

POLIȚA RCA ar putea fi PLĂTITĂ ÎN RATE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Proiectul de lege privind plata în rate a asigurării RCA ajunge miercuri, 24 februarie, pe masa comisiei de Buget-Finanţe din cadrul Senatului. Printre principalele modificări aduse de acest proiect se numără perioada de valabilite a contractului de poliţă RCA, care se va încheia pentru un an de zile şi se va prelungi automat la expirarea perioadei, cu posibilitatea de plată în tranşe, dar nu mai mici de 30 de zile. Poliţa RCA poate fi reziliată la cererea asiguratului, dar numai dacă acesta anunţă eventuala renunţare cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea asigurării. Actualmente, poliţa RCA se încheie şi se plăteşte pe un an sau şase luni, în funcţie de alegerea fiecăruia. Dacă propunerea va deveni lege, atunci poliţa obligatorie va putea fi plătită lunar, însă şi acest fapt este tot la alegerea clientului. 

Brokerii de asigurări apreciază că apariţia acestui contract ar putea avea un rol benefic asupra pieţei asigurărilor obligatorii, reducând semnificativ numărul celor care trec de la societate de asigurări la alta din cauza preţurilor diferite. 

În plus, propunerea legislativă prevede şi ca asiguratorul să poată furniza la cererea asiguratului date statistice şi calculele pe baza cărora s-a stabilit tariful primelor RCA. 

Decontarea directă, prezentă în proiect

Sistemul de decontare directă permite păgubiţilor să opteze între asiguratorul persoanei vinovate sau asiguratorul propriu pentru a-şi recupera prejudiciul suferit în urma unui accident auto. Totuşi, solicitarea de daune la propriul asigurator se va putea face doar în anumite condiţii şi doar pentru avariile autovehiculului, nu şi pentru vătămări corporale sau de altă natură

Citit 3895 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.