Şcoală veche de 40 de ani, modernizată cu bani europeni. Investiţii de 4,8 milioane de lei
Foto: Iulia Kelt

Şcoală veche de 40 de ani, modernizată cu bani europeni. Investiţii de 4,8 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Până pe 30 septembrie 2021, Şcoala Gimnazială "Sfântul Grigorie Teologul" (cunoscută ca Şcoala Nr. 41) trebuie să fie reabilitată şi modernizată cu bani europeni. Potrivit directorului instituţiei, Gina Alcea, instituţia de învăţământ are 40 de ani de funcţionare, timp în care nu a beneficiat decât de lucrările de reparaţii strict obligatorii, iar reabilitarea şi modernizarea erau un vis frumos.

Contractul de finanţare europeană pentru proiectul "Reabilitare şi Modernizare Şcoala Gimnazială "Sfântul Grigorie Teologul" Galaţi" a fost semnat pe 5 august de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, şi de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 4,7 milioane de lei.

"Am avut foarte puţine fonduri alocate pentru şcoli, dar, din fericire, Primăria Galaţi a reuşit să le acceseze. Acesta este cel de-al treilea proiect de reabilitare şi modernizare de şcoli pe care îl semnăm la Galaţi, după cele privind Şcoala "Mihail Sadoveanu" şi Şcoala Gimnazială Nr. 33. Mai este un al patrulea proiect, pentru Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare", pe care, probabil, vom putea să-l semnăm până în 15 septembrie", a declarat Luminiţa Mihailov.

Educaţie pentru copii defavorizaţi

Directorul Şcolii "Grigorie Teologul", Gina Alcea, a mărturisit că un asemenea proiect de anvergură, de reabilitate şi modernizare a şcolii în care învaţă 460 de elevi a fost un vis: "Şcoala oferă servicii educaţionale pentru copiii care locuiesc în blocurile de nefamilişti din Micro 14 şi pentru copiii proveniţi dintr-un centru de plasament aflat la parterul unui bloc din apropiere. Prin modernizările propuse de proiect, aceşti copii vor fi sprijiniţi pentru a frecventa şcoala şi pentru a desfăşura programul numit "Şcoală după şcoală" şi ne-ar ajuta pe noi ca instituţie să putem lucra cu aceşti copii. Inclusiv acea curte interioară a şcolii ne este absolut necesară pentru a desfăşura activităţi cu aceşti copii".

Ce lucrări se vor realiza

Şcoala, construită în perioada 1969-1970, va beneficia de reabilitarea şi modernizarea clădirii, reabilitarea terenurilor de sport şi împrejmuire, achiziţionarea dotărilor pentru două săli de clasă, două cabinete, sală multimedia, laborator informatică. De asemenea, pe lângă reparaţii capitale la instalaţiile electrice, termice şi sanitare, se vor realiza sistematizarea pe verticală şi refacerea finisajelor interioare, va fi amenajat un grup sanitar şi vor fi montate rampe pentru persoane cu dizabilităţi.

13 instituţii de învăţământ

Ar mai trebui spus că Primăria a depus cereri de finanţare europeană pentru alte 12 unităţi de învăţământ, iar acestea se află în diferite stadii, de evaluare, precontractare, în implementare sau chiar finalizate. Este vorba despre anveloparea Şcolilor Nr. 22, 3, "Iulia Hasdeu", 17, "Gheorghe Munteanu" şi a liceelor teoretice "Dunărea" şi "Anghel Saligny", de reabilitarea şi modernizarea Şcolilor Nr. 28 şi 33, "Mihail Sadoveanu" şi "Ştefan cel Mare" şi de construirea unui corp nou la Şcoala "Dan Barbilian".

Citit 25098 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.