Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”

Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”, cod SMIS 117826, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a proiectului a fost de 68.268.649,74 lei, din care valoarea sumei eligibile nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 58.028.352,28 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane din drumul judeţean DJ 251, situate între localităţile Matca - Cudalbi şi Schela - Smârdan, în vederea asigurării conectivității la rețeaua TEN-T, perioada de implementare a proiectului fiind de 38 luni, respectiv de la data de 03.07.2017 până la data de 02.09.2020.

În cadrul proiectului au fost reabilitați şi modernizați 28 km de drum judeţean ce cuprind inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 251 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 251 a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 26.08.2020, ora 10:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați din strada Eroilor, nr. 7 și are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Galați, ai partenerilor – UAT Matca, UAT Valea Mărului, UAT Cudalbi, UAT Schela și UAT Smârdan, ai finanțatorului precum și mass-media locală și regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Manuela Panaitescu, manager de proiect, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Programe, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon/fax: 0236 413 031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 16343 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 15:40