UPDATE. Bani din PNRR şi pentru fostul cinematograf „Flacăra”
Foto: Cătălin Paraipan

UPDATE. Bani din PNRR şi pentru fostul cinematograf  „Flacăra”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După ce i-au fost aprobate, săptămâna trecută, proiectele de renovare pentru fostele cinematografe „Dacia” şi „Ţiglina”, iată că Primăria Galaţi va putea salva şi cinematograful „Flacăra” cu bani europeni.

Proiectul "Renovarea energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7 (fost cinematograf «Flacăra»)", cu o valoare de 2.476.533,57 de lei cu TVA, tocmai a fost publicat de Ministerul Dezvoltării pe cea mai recentă listă a investiţiilor acceptate pentru finanţare pe componenta C5 - "Valul renovării" din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Nu este însă singura cerere care a primit undă verde. Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că alte trei proiecte au fost aprobate pentru finanțare în cadrul PNRR. Proiectele presupun realizarea de noi stații de reîncărcare pentru mașini electrice, precum și renovarea Grădiniței "Voinicelul" și a blocului C5 din cartierul Mazepa I. Valoarea proiectului de renovare energetică a blocul C5 de pe strada Petru Rareș nr. 14, aferent Asociației de Proprietari nr. 151, se ridică la valoarea de 5.067.181,25 de lei cu TVA, iar renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit "Voinicelul" are o valoare cu TVA de 2.044.446,54 de lei.

"Până acum, Primăria municipiului Galați a primit aprobarea pentru 38 de proiecte în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro", transmite administraţia locală.

 


După ce i-au fost aprobate, săptămâna trecută, proiectele de renovare pentru fostele cinematografe „Dacia” şi „Ţiglina”, iată că Primăria Galaţi va putea salva şi cinematograful „Flacăra” cu bani europeni.

„Renovarea energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7 (fost cinematograf «Flacăra»)” - 2.476.533,57 de lei cu TVA reprezintă una dintre cererile de finanţare care tocmai i-a fost aprobată Primăriei municipiului Galaţi. Proiectul apare pe cea mai recentă listă de cereri aprobate pe Componenta C5 - Valul renovării din cadru Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că încă patru noi proiecte au fost aprobate pentru finanțare în cadrul PNRR, iar valoarea acestora este de aproximativ 4,5 milioane de euro, conform noilor date publicate de Ministerul Dezvoltării. Proiectele presupun realizarea de noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, precum și renovarea fostului cinematograf „Flacăra", a Grădiniței „Voinicelul" și a blocului C5 din cartierul Mazepa.

Astfel, până acum Primăria municipiului Galați a primit aprobarea pentru 38 de proiecte în valoare de aproximativ 65 de milioane de euro.

Vom reveni cu detalii.

Citit 3538 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.