Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul „Renovare energetică a Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați - Corp A”

Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul  „Renovare energetică a Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați - Corp A”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galați, 11.01.2023

Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul „Renovare energetică a Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați - Corp A”

Consiliul Judeţean Galaţi, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Renovare energetică a Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați - Corp A”, nr. C5-B2.1.a-280. Proiectul este finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării, Operatiunea B2 - Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.1/1, runda 1 -  Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din fonduri naționale.

Obiectivul proiectului vizează renovarea energetică a Corpului A al Bibliotecii Județene V.A. Urechia Galați și crearea unei infrastructuri adecvate termic și energetic necesară desfășurării activităților în condiții optime.

Principalele lucrări de intervenție vor include:  reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirii bibliotecii; sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; echiparea clădirii cu o stație de încărcare pentru mașini electrice.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 12.12.2022 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 5 – Valul renovării, iar perioada de implementare a proiectului este 27 luni, între 12.12.2022 şi 11.03.2025.

Valoarea totală proiectului este de 7.616.119,86 lei, din care 6.400.100,72 lei reprezintă valoarea maximă a finanțării nerambursabile.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Adumitroaiei Florentina, manager de proiect, din cadrul Consiliului Judeţean Galați, telefon: 0236-302537, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. (P)

Citit 871 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 08:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.