Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul „Renovare energetică a clădirii Consiliului Județean Galați situată în Strada Eroilor, nr. 13A”

Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul „Renovare energetică a clădirii Consiliului Județean Galați situată în Strada Eroilor, nr. 13A”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galaţi, 11.01.2023

Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul „Renovare energetică a clădirii Consiliului Județean Galați situată în Strada Eroilor, nr. 13A”  

Consiliul Judeţean Galaţi, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Renovare energetică a clădirii Consiliului Județean Galați situată în Strada Eroilor, nr. 13A”, nr. C5-B1-79. Proiectul este finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării, Operatiunea B1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B1/1, runda 1 – Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Obiectivul proiectului vizează renovarea energetică moderată și consolidarea seismică a clădirii Consiliului Județean Galați, situată în Strada Eroilor, nr. 13A și crearea unei infrastructuri adecvate termic și energetic necesară desfășurării activităților în condiții optime.

Principalele lucrări de intervenție vor include: reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; modernizarea instalațiilor de iluminat în clădire; instalarea unui sistem de management energetic integrat care să contorizeze, urmărească și să înregistreze consumurile energetice, precum și a unui sistem de automatizare și control ce va face posibilă economia de energie la nivelul tuturor sistemelor tehnice ale clădirii; realizarea unui sistem inteligent de umbrire pentru sezonul cald; realizarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 12.12.2022 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, iar perioada de implementare a proiectului este 29 luni, respectiv între 12.12.2022 şi 11.05.2025.

Valoarea totală a proiectului este 2.581.623,25 lei, din care 1.762.090,31 lei reprezintă valoarea maximă a finanțării nerambursabile.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Elisei Simona, manager de proiect, din cadrul Consiliului Judeţean Galați, telefon: 0236-302558, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. (P)

Citit 1250 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 08:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.