Șapte imobile din Tecuci intră în reabilitare seismică

Șapte imobile din Tecuci intră în reabilitare seismică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a selectat spre finanțare, miercuri, 1 martie, primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, patru clădiri administrative și trei unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare, odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În județul nostru este vorba despre șapte imobile, toate aflate în municipiul Tecuci: cel din strada 1 Decembrie 1918 nr. 64, Cinematograful "Arta", Grădinița Nr. 14 (ce urmează a fi transformată într-un Muzeu al Artei Contemporane), Biblioteca Municipală "Ștefan Petică", Colegiul "Calistrat Hogaș" (foto), dar și pavilioanele A și B ale fostei UM 01589.

Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, beneficiază de finanțare în procent de 100%. Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare, a mai transmis MDLPA.

Citit 1063 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 06:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.