Proiect de eficiență energetică, cu relocări, la Târgu Bujor

Proiect de eficiență energetică, cu relocări, la Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania gălățeană Rovis Lider SRL, împreună cu subcontractanții Helios Security SRL și Pro Acces Elevator SRL, a câștigat, în fața altor trei asocieri de firme, licitația organizată de Primăria din Târgu Bujor pentru creșterea eficienței energetice a clădirii administrative "Veronica Micle" din orășelul de pe Chineja. Este vorba despre o procedură simplificată derulată conform criteriului "cel mai bun raport calitate-preț", care s-a încheiat la o valoare de atribuire de 7.314.134,18 lei, exclusiv TVA.

Finanțarea acestui proiect se face din fonduri europene, scopul de bază fiind reducerea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră (echivalent în tone/an de dioxid de carbon) cu un procentaj de minimum 80%. Conform unei expuneri de motive din partea autorității contractante, măsurile de îmbunătățire a eficienței energetice în clădirea "Veronica Micle" vor duce la un consum redus de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, în contextul în care în clădirile din România consumul specific de căldură este încă dublu față de cele din Europa de Vest.

În plus, potrivit unui anunț făcut de primarul bujorean Ion Andone, lucrările la acest obiectiv ar urma să aibă loc până la sfârșitul acestui an. Trebuie arătat, în context, că în clădirea "Veronica Micle" funcționează mai multe servicii deconcentrate ale unor instituții, acestea fiind relocate. Astfel, Trezoreria și Serviciul Fiscal Orășenesc din cadrul ANAF se mută la Căminul Cultural din Umbrărești, în timp ce Serviciile de Evidență a Populației, Stare Civilă, AJOFM, Secția de Jandarmi și Biroul de Cadastru își desfășoară activitatea în Casa de Cultură "Mihai Eminescu" din Târgu Bujor.

Citit 1517 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2023 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.