Lucrări de modernizare încheiate la Școala „Miron Costin”

Lucrări de modernizare încheiate la Școala „Miron Costin”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit Primăriei Galați, s-au încheiat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a Școlii Gimnaziale „Miron Costin” (Nr. 12),  din cartierul I.C. Frimu, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare totală de 2.874.717 lei cu TVA.

Investiția a vizat corpul C1, situat pe strada Alba Iulia nr. 2, construit în anul 1936, în care își desfășoară cursurile circa 265 elevi. Proiectul a cuprins: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior; lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii etc. De asemenea, s-au realizat și lucrări conexe la interior. Totodată, s-a amenajat și terenul de sport. 

Tot pentru această școală, Primăria municipiului Galați a obținut finanțare europeană și pentru modernizarea corpurilor C1 și C2, din str. Alba Iulia nr. 1, în cadrul unui proiect în valoare de 6,9 milioane de lei. Lucrările sunt în plină desfășurare aici, data estimată de finalizare fiind sfârșitul acestui an.

Primăria municipiului Galați derulează deja investiții importante în unitățile de învățământ din oraș. Peste 20 dintre acestea au fost deja modernizate, iar pentru alte 30 proiectele sunt în diverse stadii.

Citit 1646 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.