Fonduri europene pentru dotarea școlilor speciale din județ, a cluburilor sportive școlare și a Palatului Copiilor

Fonduri europene pentru dotarea școlilor speciale din județ, a cluburilor sportive școlare și a Palatului Copiilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Școlile speciale din județ, cluburile sportive școlare și Palatul Copiilor vor beneficia de dotare din fonduri europene, anunță Consiliul Județean Galați. Contractele de finanțare au fost semnate deja, astfel că, în cel mai scurt timp, vor demara procedurile de licitație. Dotările vor fi achiziționate pentru: Școala Gimnazială Specială “Constantin Pufan”, Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi”, Şcoala Profesională Specială “Emil Gârleanu”(inclusiv Școala Specială de Arte și Meserii “P.P. Neveanu”), Şcoala Specială “Constantin Păunescu”, Palatul Copiilor, inclusiv pentru filiala de la Tecuci, Clubul Sportiv Școlar Galați, Clubul Sportiv Școlar Tecuci și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

“39 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, iar 31 de săli de curs și două laboratoare de informatică vor fi dotate cu echipamente IT moderne. De asemenea, vor fi dotate și 7 cabinete de asistență psihopedagogică, două săli de sport și patru ateliere de practică.Mai mult, am obținut finanțare și pentru dotarea a șase săli de antrenament de la Clubul Sportiv Școlar Galați și Clubul Sportiv Școlar Tecuci. Este vorba despre echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura la înălțime.Iar investițiile nu se opresc aici. Am atras fonduri europene și pentru dotarea a trei cabinete școlare de la Palatul Copiilor, respectiv cele de navomodele și limbi străine de la sediul din Galați, precum și cel de cultură și civilizație românească de la filiala din Tecuci”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de aproape 2,8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citit 2465 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2023 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.